Jogsértő Magyarországon a műtétek előtti fizetős PCR-teszt - röviden

Kategória: Hírek, események
Megjelent: 2021. augusztus 03. kedd

Az alapvető jogok biztosa szerint vissza kell vonnia az emberi erőforrás miniszternek azt a rendelkezést, amely szerint a műtétek és rehabilitációs ellátások esetén a védettségi igazolvánnyal nem rendelkezőknek önköltségesen kell PCR-tesztet csináltatniuk.

Újabb katolikus egyetem hazánkban - röviden

Kategória: Hírek, események
Megjelent: 2021. augusztus 02. hétfő

Eszterházy Károly Katolikus Egyetem néven az Egri Főegyházmegye fenntartásába kerül Eger város egyeteme. Az 1774-ben a névadó püspök, Eszterházy Károly által alapított intézmény augusztus 1-jétől lett katolikus egyetem.

Ki kaphat marmadik oltást és hogyan

Kategória: Hírek, események
Megjelent: 2021. augusztus 01. vasárnap

Augusztus 1-től minden 18 év feletti állampolgár felveheti a koronavírus elleni harmadik védőoltást, függetlenül attól, hogy korábban ki milyen vakcinát kapott. A jelentkezés már csütörtökön elindult az eeszt.gov.hu oldalán, tajszám és születési dátum megadásával azok foglalhatnak időpontot, akik:

A katolikus romák Mária-zarándoklata a NEK-re ér a fővárosba

Kategória: Hírek, események
Megjelent: 2021. augusztus 01. vasárnap

A zalalövői Áldott Kereszt Egyesület által szervezett roma zarándoklat a Komárom-Esztergom megyei csatka-szentkúti kegyhelyről indul és szeptemberben a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus idején Budapesten ér véget.

Magyar az űrben - röviden

Kategória: Hírek, események
Megjelent: 2021. július 31. szombat

A külügyminiszter szerint 2024-ben vagy 2025 első felében ismét lesz magyar űrhajós az űrben, aki a magyar űripari vállalatok és a magyar egyetemek együttműködésében létrejött telekommunikációs, földmegfigyelési és sugárzásmérő eszközökkel folytathat majd kísérleteket, illetve tud majd tudományos munkát végezni.

Elindult az Adni öröm! tanszergyűjtő akció

Kategória: Hírek, események
Megjelent: 2021. július 28. szerda

Adománykártyák vásárlásával támogathatjuk a rászoruló gyerekek iskolakezdését a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a Spar Magyarország nyári Adni öröm! tanszergyűjtő akciójában. A gyűjtés július 21. és szeptember 5. között zajlik országszerte az Interspar áruházakban, valamint a Spar online shopban.

A Szűzanya 2021. július 25-i üzenete Medjugorjéból

Kategória: Hírek, események
Megjelent: 2021. július 27. kedd

Drága gyermekek! Arra hívlak benneteket, hogy imádság legyetek mindazok számára, akik nem  imádkoznak. Kicsi gyermekeim, tegyetek tanúságot az életetekkel az örömről, hogy az enyéim  vagytok, Isten pedig meg fogja hallgatni imáitokat és békét ad nektek ebben a békétlen világban,  ahol a gőg és az önzés uralkodik. Kicsi gyermekeim, ti legyetek nagylelkűek és szeretetem  szeretete, hogy a pogányok érezzék, az enyéim vagytok és megtérjenek Szeplőtelen Szívemhez. Köszönöm, hogy válaszoltatok hívásomra.

Medjugorje, 2021. július 25.

Ferenc pápa mottója a szeptemberi apostoli útján - röviden

Kategória: Hírek, események
Megjelent: 2021. július 26. hétfő

Ferenc pápa 34. apostoli útja a „Máriával és Józseffel a Jézushoz vezető úton” téma jegyében zajlik majd szeptember 12. és 15. között. A Szentszék tájékoztatása szerint a mottó azt a kívánságot fejezi ki, hogy Ferenc pápa jelenléte erősítse meg a hitet és újítsa meg Jézus követésének vágyát az emberek szívében.

Új Élet Krisztusban kurzus Bicskén

Kategória: Hírek, események
Megjelent: 2021. július 22. csütörtök

Új Élet kurzus indul a Szent András Evangelizációs Iskola szervezésében, Bicskén. Plakát és szórólap:

Tokió, Olimpia 2021

Kategória: Hírek, események
Megjelent: 2021. július 23. péntek

2021. július 23. és augusztus 8. között rendezik Tokióban a 32. nyári olimpiai játékokat. Az ötkarikás versengésben 33 sportág 339 versenyszámában mérik össze tudásukat a sportolók. Néhány fontos információ:

Ferenc pápa programja hazánkban

Kategória: Hírek, események
Megjelent: 2021. július 21. szerda

2021.szeptember 12. (vasárnap):