Az Egyház legfiatalabb kanonizált szentje lehet

Kategória: Hírek, események
Megjelent: 2024. május 24. péntek

Szentté avathatják Carlo Acutist, a 15 évesen, leukémiában meghalt fiút. Ő lehet a katolikus egyház legfiatalabb kanonizált szentje. Csütörtökön Ferenc pápa kijelentette, hogy a fiúnak posztumusz egy második csodát is tulajdonítanak, ami feljogosította a szentté avatásra.

Újabb országok határát módosítja önhatalmúlag Oroszország

Kategória: Hírek, események
Megjelent: 2024. május 24. péntek

Május 23-án, hajnali 3 órakor az orosz határőrség egyoldalúan eltávolította az Észtország által a Narva folyón az orosz határ kijelölésére elhelyezett fénybójákat – számolt be az incidensről az észt külügyminisztérium. Oroszország alig egy nappal korábban jelezte: egyoldalúan megváltoztatja a közös határait Finnországgal és Litvániával.

Civil holttestek tucatjai fekszenek Vovcsanszk utcáin - hír + ima a békéért

Kategória: Hírek, események
Megjelent: 2024. május 23. csütörtök

Földön heverő holttestek, lerombolt, kiégett vagy még mindig égő épületek láthatók egy közösségi médiás felvételen, amely Vovcsanszkban készült. A videó tanúsága szerint az egészt várost belepi a füst, sértetlen épület pedig nem is maradt a városrészben. A tizennyolcezres városban mára százan maradtak...

Hadgyakorlat atomfegyverekkel - röviden

Kategória: Hírek, események
Megjelent: 2024. május 22. szerda

Az orosz védelmi minisztérium közölte, hogy taktikai atomfegyverek bevetését célzó gyakorlatsorozatba kezdett – írja a Sky News. Ez volt az első alkalom, hogy Oroszország nyilvánosan bejelentette a taktikai nukleáris fegyvereket érintő gyakorlatokat, bár stratégiai nukleáris erői rendszeresen tartanak gyakorlatokat.

Heti könyvajánló: Szeretet földje imafüzet

Kategória: Hírek, események
Megjelent: 2024. május 21. kedd


Egyéni és közös imák gyógyulásért és szabadulásért, közösségeinkért és családjainkért, egyházunkért és hazánkért, életrendezésért, és az egész világért...
Méret: 14x20 cm
A füzet 64 oldal, ára: 900 Ft
Megrendelhető: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Szombaton pünkösdi lelki nap Baján

Kategória: Hírek, események
Megjelent: 2024. május 21. kedd


Részletes program:

Háborús statisztika röviden + ima

Kategória: Hírek, események
Megjelent: 2024. május 20. hétfő

A háború kitörése óta 493 690 orosz katona vesztette életét, csak az elmúlt napon 1400-an haltak vagy sebesültek meg. Biztosak lehetünk benne, hogy az ukrán halottak száma - különös tekintettel a civil áldozatokra -, szintén hasonló, nem beszélve a szétrombolt országról. Könyörögjünk: Jézus Krisztus, szabadító Istenünk, kérünk, parancsolj a gonosz szellemeknek, háborús uszítóknak, antikrisztusi vezetőknek és törd meg erejüket, hogy vége legyen a háborúnak Ukrajnában és az egész világon! Szabadíts meg a megszálló gonosz hatalmaktól és add, hogy eljöjjön közénk a Te országod, a békesség és a szeretet, az igazság és igazságosság országa, a Szeretet földje! Ámen.

Meghívó alkotóközösségünk tagjának kiállítására

Kategória: Hírek, események
Megjelent: 2024. május 20. hétfő


A Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Sétáló utcai Könyvtára szeretettel vár minden kedves vendéget 2024. május 31-én 17 órakor
Ősapayné Koós Eszter Az én örömgyöngyeim! című gobelin kiállításának ünnepélyes megnyitójára.
Helyszín: Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Sétáló utcai Könyvtára 1211 Budapest, II. Rákóczi F. út 106.

Nem kaphatta meg a díjat, mert fehér férfi író

Kategória: Hírek, események
Megjelent: 2024. május 19. vasárnap

Nádas Péter Kossuth-díjas magyar író is versenyben volt a Világ Kultúráinak Háza nívós irodalmi díjáért, de egyes zsűritagok annak ellenére ellenezték alkotása továbbjuttatását a verseny egy következő fordulójába, hogy egyöntetűen az ő munkáját tartották a legjobbnak. A kifogásuk az volt ellene, hogy fehér férfi.  

Budapest lakossága csökken, az agglomerációé nő - röviden

Kategória: Hírek, események
Megjelent: 2024. május 20. hétfő

A Fővárosi Önkormányzat új kezdeményezése, az Otthon Budapesten adatai szerint a főváros 1990-ben 2 018 035 lakossal rendelkezett, ami 2021-re 1 706 851 főre csökkent. Míg 2051-re 1 527 000 főre csökkenhet. Ugyanez a vizsgálat az agglomerációban az alábbiak szerint alakult: 1990-ben 569 732, míg 2021-ben 902 896 fő élt a főváros közvetlen vonzáskörzetében, 2051-re 1 444 000 fős lakosságot prognosztizálnak.

Pünkösd Európa felett

Kategória: Hírek, események
Megjelent: 2024. május 19. vasárnap