Elindította szakmai fejlesztő programját a miskolci cigány szakkollégium

Kategória: Hírek, események Megjelent: 2013. május 17. péntek

Az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával Hit és Közösség címmel indított projektet 2013. február 1-től a Görögkatolikus Cigány Szakkollégium Miskolcon.

A szakkollégium közel 200 millió forint uniós támogatást nyert az Új Széchenyi Terv Társadalmi Megújulás Operatív Program Roma szakkollégiumok támogatása című pályázati konstrukció keretében. Az elnyert összegből a miskolci szakkollégium működésének fejlesztése valósul meg az elkövetkező két és fél évben.

A miskolci szakkollégiumot 2011-ben indította a Görögkatolikus Egyház a Keresztény Roma Szakkollégiumi Hálózat tagjaként. A cél a felsőoktatási intézményekbe felvételt nyert hátrányos helyzetű, elsősorban cigány származású hallgatók számára olyan komplex hallgatói szolgáltatások kifejlesztése és biztosítása, amelyek hozzájárulnak tanulmányaik sikeres befejezésének előmozdításához, a lemorzsolódás csökkentéséhez, a munkaerőpiacra való belépéséhez. Mindezek mellett a szakkollégium célja a hallgatók társadalmi szerepvállalásának megerősítése és a társadalmi integráció elősegítése a keresztény értékek mentén. A projekt tehetséggondozó programokat, mentorálást, tanulás-módszertani és felzárkóztató foglalkozásokat foglal magában, továbbá a hallgatók alapkompetenciáit, szociális és idegennyelvi készségeinek fejlesztését célozza meg.

A szakkollégium uniós forrásból közel harminc hátrányos helyzetű, tehetséges fiatal számára a tanulmányi előmeneteltől és a közösség érdekében végzett munkától függő ösztöndíjat, gazdag és színes tanulmányi programot biztosít. Mindemelett aktív és öntevékeny szakmai és emberi közösséget kínál.

Kapcsolat: Péter Mónika, (46) 422 098, Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Miskolci Apostoli Exarchátus/Magyar Kurír