Június 1-jén ismét Ez az a nap!

Kategória: Hírek, események Megjelent: 2013. május 24. péntek

Az évtizedes múlttal rendelkező felekezetközi rendezvénysorozat június 1-én, 17 órakor veszi kezdetét a Papp László Budapest Sportarénában. A tömegeket megmozgató, Isten dicsőítését és az Ő szeretetéről szóló tanúságtételt középpontba helyező találkozó idén külföldi és számos magyar felépővel várja a látogatókat.

 

Ismét a Papp László Budapest Sportaréna ad otthont a rendezvénynek, mely világszínvonalú hazai és nemzetközi gospel zenekarokat állít színpadra, és ezzel a legnagyobb keresztény zenei megmozdulássá nőtte ki magát egy évtized alatt. A felekezetközi szervezőcsoport által rendezett est Isten dicsőítését és szeretetéről szóló tanúságtételt állítja a középpontba.

A fellépők között lesz az első ízban hazánkba látogató 5 Grammy-díjas ISRAEL HOUGHTON & NEW BREED zenekar, mely egyedülálló módon ötvözi a soul, gospel, RnB, és funky stílusjegyeket. Israel Houhgton háromgyermekes családapa, 15 év alatt 12 albumot adott ki, zenei teendői mellett pedig a World Vision nevű segélyszervezet szóvivője.

Az est másik külföldi fellépője a 17 albummal rendelkező GATEWAY WORSHIP (Texas, Egyesült Államok). A zenekar a 2000-ben megalakult Gateway Gyülekezet dicsőítő csapatából nőtte ki magát. Zenei vezetők a kezdetektől Thomas Miller, Walker Beach, Kari Jobe, David Moore, és Zach Neese, akik ma is a csapat részét alkotják.

Igei üzenettel Ulrich Parzany német igehirdető szolgál a rendezvényen. Az evangélikus lelkész Ulrich Parzany a Ruhr-vidék szívéből származik. Németország egyik legnagyobb ifjúsági szervezetének (KIE) a főtitkára.  A Pro Christ – korábban műholdas, ma már internetes – evangélizációsorozat előadója. Ezt a mozgalmat Billy Graham indította el 1993-ban, majd Parzanyt bízta meg az igehirdetés szolgálatával. A lelkész szívügyének tekinti a politikusok, a vállalkozók és közéleti szereplők evangélizálását.

Ismét összeáll egy 1000 fős dicsőítő kórus, a Joy Gospel Music zenekara kíséri, és Almási Kornél vezeti őket.

Magyarország legnagyobb kórusával elénekel egy dalt Henderson Dávid is, aki az egyik tehetségkutató műsorban vált ismertté 2012-ben. A magyar blokkban fellép Pintér Béla, Lakatos Péter, Prazsák László, Csiszér László, Dobner Illés, Gável András és Gellért, továbbá Johnny K. Palmer, valamint a Bolyki Brothers.

További programok:

pénteken egész napos szeminárium a Gateway Worship tagjaival dicsőítőknek és érdeklődőknek    (előzetes regisztráció szükséges)  

24 órás dicsőítés

Gyermekprogramok

Misszió Expo 

Az esemény időpontja: 2013. június 1., szombat
Gyülekezés, exponyitás: 15 óra
Programkezdés: 17.00 óra
Helyszín: Papp László Budapest Sportaréna

(magyarkurir.hu)