Ferenc pápa a legnagyobb hatású Twitter-felhasználó

Kategória: Hírek, események Megjelent: 2015. május 02. szombat

Az új kutatás államfők és vezető közéleti személyiségek Twitter-profilját elemezte – tájékoztat a Rome Reports. A vizsgálat Ferenc pápát hozta ki győztesnek: tweetjeit átlagban 9929-szer osztják tovább követői. Ez nyolcszorosa Barack Obama, az Egyesült Államok elnöke eredményének, annak ellenére, hogy Obamát 58 millióan követik, míg a katolikus egyházfőnek „csupán” húszmillió követője van.

A legtöbb követője a Twitteren Barack Obamának, Ferenc pápának, Narendra Modi indiai és Recep Tayyip Erdogan török elnöknek van.

Ferenc pápa Twitter-oldala többek között abban is különleges, hogy nem lép interakcióba más felhasználókkal, nem reagál mások bejegyzéseire, nem végez promóciós tevékenységet, és nem követ senkit. Kilenc nyelven látnak napvilágot a pápai Twitter-üzenetek, köztük latinul is. Ferenc pápa üzeneteit összesen 135 országban követik. A pápa 2013-as megválasztása óta több mint ötszáz üzenetet tett közzé.

A @Pontifex nevű Twitter-fiókot a legtöbben, több mint 8,6 millióan spanyol nyelven olvassák. Angolul több mint 5,9 millió követője van, olaszul több mint 2,7 millió. Portugál nyelven több mint 1,3 millióan olvassák az üzeneteket, lengyelül 407 ezren, franciául 369 ezren, latinul 346 ezren, németül 257 ezren, arabul pedig 196 ezren.

Magyar Kurír
(vn)