Látni pupillák nélkül

Kategória: Érdekességek
Megjelent: 2020. szeptember 23. szerda

Gemma pupillák nélkül született. A legavatottabb szemészek kijelentették: teljesen reménytelen eset. Amikor hétéves lett, a nagyanyja magával vitte San Giovanni Rotondóba az ártatlan és igen szerencsétlen gyermeket. Részt vettek Szent Pio atya hajnali szentmiséjén.

Még csak az első bátortalan lépéseket tettük meg - egy orosz vértanú pap szavai

Kategória: Érdekességek
Megjelent: 2020. szeptember 09. szerda

 „Krisztus arra hívja az embereket, hogy váltsák valóra az isteni eszményt. Csak a rövidlátóak képzelik, hogy a kereszténység már valósággá vált, már véglegesen megtörtént, mondjuk, a 19. században, vagy a 4. században, vagy máskor.

Thomas Merton egy napja a remetelakban

Kategória: Érdekességek
Megjelent: 2020. szeptember 07. hétfő

"A legkönnyebben azt tudom elmesélni, hogy miként festenek a hétköznapjaim a remetelakban. Az erdőben megbújó ház tízpercnyi járásra van a monostortól.

Miért az S.O.S. a vészjelzés?

Kategória: Érdekességek
Megjelent: 2020. augusztus 09. vasárnap

Nem azért, amiért gondolnád. - Bár az S.O.S. jelzés a Titanic katasztrófája után lett világszerte ismert, valójában már évekkel azelőtt kitalálták. Miután 1899-ben egy hajó legénységét a rádiótávírón leadott jelzés mentett meg Anglia délkeleti partjainál, felmerült, hogy szükség lenne egy egyezményes jelzésre, amit ilyen esetben alkalmazni lehet. Évekig tartó vita kezdődött a távírászok között, hogy mi legyen ez az egyezményes jel.

Kiderült, honnan származnak a Stonehenge gigászi kőtömbjei

Kategória: Érdekességek
Megjelent: 2020. augusztus 02. vasárnap

A Stonehenge-től 25 kilométerre fekvő erdős területről származik az őskori építmény gigászi kőoszlopainak nagy része – állapították meg a kutatók egy több évtizeden át az Egyesült Államokban őrzött kőminta alapján.

Ignác, a reform pap

Kategória: Érdekességek
Megjelent: 2020. július 31. péntek

Loyolaí Szent Ignácot Ignácot és társait életmódjuk és törekvésük miatt a nép „zarándok papok”-nak vagy „reformpapok”-nak nevezte el. Ignácot 1537-ben szentelték pappá, első szentmiséjét Ignác Betlehemben akarta bemutatni, de megtudták, hogy bár harmincnyolc esztendeje nem volt rá példa, abban az évben nem indult zarándoklat a Szentföldre, mert küszöbön állt a háború a törökökkel. Így Rómába indultak...

Akiért Pio atya közbenjár, az más ember lesz

Kategória: Érdekességek
Megjelent: 2020. július 23. csütörtök

Az Aleteia nemzetközi katolikus portál osztotta meg korábban a Pio atyához köthető újabb csodák történetét: olyan emberek vallomásait, akik életük fordulópontján, nehéz, szenvedésekkel, megpróbáltatásokkal teli időszakokban a kapucinus szent közbenjárásáért folyamodtak.

Érdekesség: már 3500 éve is lovagoltak

Kategória: Érdekességek
Megjelent: 2020. július 15. szerda

"A lóhátról harcoló fegyveresek már Kr.e. 1600 körül megjelenhettek az eurázsiai sztyeppéken" - mondta  Igor Csecsuskov, a Dél-urali Állami Egyetem kutatója a Phys.org tudományos-ismeretterjesztő hírportálnak, amely egy  orosz, kazah és amerikai tudósok által elvégzett kutatás eredményeit ismertette. Ez alapján jóval korábban lovagolni kezdett az emberiség, mint ahogyan azt eddig feltételezték.

Egy bohócruhás misztikus

Kategória: Érdekességek
Megjelent: 2020. május 26. kedd

Néri Szent Fülöpp 1515. július 21-én született Firenzében. A kis „Pippo buono” mindenki kedvence volt, közvetlenség, dús fantázia és nagy lelkesedni tudás jellemezte. Rendkívüli érzéke volt a tréfákhoz.

2+1 magyar stigmatizált

Kategória: Érdekességek
Megjelent: 2020. június 17. szerda

A Stigmata című könyvében a szerző (Michael Hesemann) 328 embert sorol fel (47 férfi, 281 nő), akik az elmúlt 800 évben Krisztus sebhelyeit viselték testükön. Közülük ketten biztosan magyarok: a boldoggá avatott Magyarországi Ilona veszprémi domonkos nővér, és Galgóczy Erzsébet. Mindketten a magyar történelem válságos pillanatában kapták a Krisztussal való együttszenvedés kegyelmét és mindketten előkészítői és megharcolói voltak Isten nagy kegyelme kiáradásának egyházunkra és hazánkra. (Van egy harmadik is, aki hazánkban élt, de nem magyar származású: a gráci születésű Fauland Aloysia. Ő 1881-ben lépett be a soproni orsolyita zárdába és 1902-ben bekövetkezett haláláig ott élt. Rendi neve: Kisded Jézusról elnevezett Vincentia volt.)

Egy tűzvészből megmenekült kép...

Kategória: Érdekességek
Megjelent: 2020. május 25. hétfő

Egy erdőtűzben a lángok nem tudtak átterjedni egy összeégett vastag fának arra a részére ahová a Guadalupei Szent Szűz képe volt festve:

  

(facebookról)