Keresztények?

Kategória: Cikkek, írások Megjelent: 2020. július 12. vasárnap

Öt embert megöltek szombaton egy pünkösdi templom területén a dél-afrikai Johannesburg egyik elővárosában – írja az MTI. A rendőrség azt feltételezi, hogy a vérengzés hátterében felekezeti belviszály áll.

A helyi sajtó szerint a Nemzetközi Pünkösdi Szentségtemplom (IPHC) nevű egyház Szent Szűz temploma az elmúlt években többször heves viták helyszíne volt, lövöldözések, kődobálások és autórongálások is történtek ott azóta, hogy 2016 februárjában meghalt Glayton Modise, a felekezet vezetője, és harc bontakozott ki a templom birtoklásáért, illetve a felekezet vezetéséért az egymással rivalizáló két felekezeti csoport között.
Gauteng tartományi rendőrség tájékoztatása szerint a fegyveresek hívőket ejtettek túszul, és vérfürdőt rendeztek Zurbekom pünkösdi templomában. A helyszínre érkező rendőrök négy holttestet találtak egy autóban a templom területén, az áldozatokra tüzet nyitottak, majd rájuk gyújtották az autót. Egy másik autóban egy biztonsági őr holttestére bukkantak. A lövöldözésben hat ember megsebesült.
Több órán át tartó tárgyalások után a rendőrség meggyőzte a túszejtőket, hogy engedjék szabadon a templomban fogságba ejtett embereket.
Negyven embert őrizetbe vettek, és ugyanannyi lőfegyvert foglaltak le náluk. A letartóztatottak között rendőrök, katonák is vannak. A helyi média által bemutatott felvételeken tucatnyi, földön fekvő ember látható, puskákkal, pisztolyokkal baseball-ütőkkel voltak felfegyverkezve.
Az IPHC Dél-Afrikai egyik legnagyobb és a hírek szerint leggazdagabb keresztény egyháza, amelyet 1962-ben alapította Frederic Modise. Hárommillió híve van az országban.
(index.hu)

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés