Jerikó - az előkészítő imakilenced első alkalma

Kategória: Uncategorised Megjelent: 2013. november 11. hétfő

"...Példaként állhat előttünk Jozafát király, akinek serege dicsőítő imáján keresztül tapasztalhatta meg Isten erejét és hűségét. Győztek, mert elhitték, hogy dicsőítő imájuk jelenvalóvá teszi Isten erejét..."

"Kedves Testvérek!
Szeretettel hívlak mindnyájatokat az engesztelő zarándoklatunkat előkészítő imakilenced első napjára, melyet jövő héten,  november 15-én tartunk a Kamaraerdei Kápolnában 17 órától.  
A zarándoklat tulajdonképpen csatába indulás. Harc, melyben vezérünk az Úr!  S bár a harc ádáz és kíméletlen, a győzelem az Úrral biztos.

Így  a következő pénteki imanap is.

Példaként állhat előttünk Jozafát király, akinek serege dicsőítő imáján keresztül tapasztalhatta meg Isten erejét és hűségét. Győztek, mert elhitték, hogy dicsőítő imájuk jelenvalóvá teszi Isten erejét (2 Krón 20).
Vagy  Gedeon győzelme a  mádiániták és amalekiták felett, mert emberi számítások helyett Isten erejében és szavában hittek (Bírák 7).
Isten így hív minket az imaharcra az eltévelyedés, a lelki vakság, a nemzetünket sújtó sok tévút, az ellentétek, a megosztottság, a kiengeszteletlenség legyőzésére.     Újra idézem Józsué könyvét: "Szentelődjetek meg holnapra, mert csodákat tesz közöttetek az Úr!". Jöjjetek és higgyétek, hogy az Úr képes és akar csodákat tenni nemzetünkben. Hogy nem üres udvarias bók Pio atya próféciája hazánkról.  

Ha megdobbant a szíved zarándoklatunkról olvasva, kérlek,  gondold végig magadban, hol milyen szolgálatban akar Isten a munkatársává tenni ebben az engesztelésben, és írd meg nekünk!
Nagyon nagy szükség van helyi képviselőkre, akik saját és a szomszédos településeken velünk e-mailen, telefonon  együttműködve  képviselik és szervezik a jövő évi zarándoklatot.
És engedjétek meg, hogy néhány imádsággal zárjuk levelünket. Ezekből és az általatok nekünk megküldött erre a zarándoklatra illő imádságokból fogunk egy imafüzetet összeállítani és kinyomtatni a zarándoklatra.  
 

Ima a SzentírásbóI

Urunknak, Jézus Krisztusnak Istene, a dicsőség Atyja adja meg nekem a bölcsesség és a kinyilatkoztatás Lelkét, hogy megismerjem Őt. Gyújtson lelkemben világosságot, hogy megértsem, milyen reményre hívott meg engem, milyen gazdag az a felséges örökség, amely övé a szentek között, és milyen mérhetetlenül nagy a hatalma rajtunk, hívőkön. Nagyszerű erejét Krisztusban mutatta meg, amikor a halálból feltámasztotta, s a mennyben jobbjára ültette, minden fejedelemségnek, hatalomnak, erőnek és uralomnak, s minden néven nevezhető méltóságnak fölé emelte, nemcsak ezen a világon, hanem az eljövendőben is. Mindent lába alá vetett, őt magát meg mindenek fölött az egész Egyház fejévé tette: ez az ő teste és a teljessége annak, aki mindenben mindent teljessé tesz.

Ezért meghajtom térdemet az Atya előtt. Tőle származik minden közösség az égben és a földön. Adja meg nekem dicsőségének gazdagsága szerint, hogy Lelke által megerősödjek benső emberré, hogy a hittel Krisztus lakjék szívemben, s gyökeret verjek és alapot vessek a szeretetben. Hogy fe tudjam fogni az összes szenttel együtt, mi a szélesség és a hosszúság, a magasság és a mélység, megismerjem Krisztusnak minden értelmet meghaladó szeretetét, és beteljek az Isten egész teljességével. Annak pedig, aki bennünk működő erővel mindent megtehet azon felül is, amit mi kérünk vagy megértünk, legyen dicsőség az Egyházban és Jézus Krisztusban minden nemzedéken át, örökkön-örökké! Amen.

                                                                                                              Ef 1,17-23, 3,14-21

Ima Magyarországért

Uram, jövök Hozzád a nemzetért,
A magyar népért könyörgök.
Add, hogy megtaláljon Téged,
És megláthasson a problémák között!
Bocsásd meg vétkeinket,
Gyógyítsd meg sebeinket!
Szentlélek, söpörj végig az országon,
Hozd el a gyógyulást és a szabadulást!


 Imával és szeretettel: Kissné  Mária és Zoltán"

You have no rights to post comments