Elképesztő összeesküvés-elméletek a koronavírusról

Kategória: Cikkek, írások Megjelent: 2020. április 12. vasárnap

Mint minden más, jelentős globális eseménnyel, a koronavírussal kapcsolatosan is egyre több összeesküvés-elmélet járja be a világot, ritka viszont, hogy egy ilyen elmélet annyira elfajul, hogy már fizikai atrocitások követik. Egy koronavírusos összeesküvés-elmélet miatt már gyújtogatnak az Egyesült Királyságban, illetve embereket inzultálnak...

...de akad olyan elmélet is, mely szerint komplett népcsoportok felelősek a járvány terjedéséért, sőt, maga Bill Gates volt az, aki feltalálta a koronavírust. Megnéztünk párat a világon terjedő koronavírusos összeesküvés-elméletek közül (portfolio.hu).

A koronavírus egy biológiai fegyver
A leggyakoribb koronavírusos összeesküvés-elmélet talán az, hogy az új típusú koronavírust valamelyik nagyhatalom fejlesztette ki és / vagy szabadította el szándékosan a világon. Ennek az elméletnek az alapja az, hogy Vuhanban, ahol a vírus először bukkant fel, működik egy virológiai labor.
Nem sokat segít, hogy ebből az összeesküvés-elméletből sokan próbálnak politikai tőkét kovácsolni. Amerikában több lap, a Buzzfeed, a Zerohedge, a Washington Times, illetve több politikai szereplő, mint Rush Limbaugh vagy Tom Cotton szenátor is utaltak rá, hogy Kína szándékosan fejleszthette ki a Covid-19-et, Kínában pedig több helyi lap is az Egyesült Államokat vádolja, hogy egy olyan vírust fejlesztett, amely kifejezetten kínaiakat támad. Zshao Lidzsian, a kínai külügyminisztérium szóvivője nyíltan is megvádolta az Egyesült Államokat azzal, hogy „lehet, hogy az amerikai hadsereg” volt az, aki „Kínába hozta” a koronavírust.
Oroszországban a helyi és nemzetközi lapok szokás szerint csak fokozzák a drámát azzal, hogy Kínát és Amerikát is egyszerre vádolják a koronavírus kifejlesztésével és terjesztésével. A Közel-Keleten pedig sokan Izraelt és / vagy Amerikát vádolják a Covid-19 terjesztésével, ahogy tették ezt a disznóinfluenza, a madárinfluenza, a SARS és más betegségek esetén is.
Átfogó tanulmányok mutatnak már rá arra, hogy nem szándékosan hozták létre és nem szándékosan terjesztették el különféle sötétben ólálkodó, rosszindulatú szereplők a koronavírust, viszont tény, hogy a politikai szereplőknek az érdekében áll, hogy ellenlábasaikról alaptalanul ilyen dezinformációkat terjesszenek.

Az 5G okozza a koronavírust
Az elmúlt napokban, hetekben szintén nagyon népszerűvé vált egy összeesküvés-elmélet, mely szerint az új generációs mobilhálózati technológia, az 5G felelős a koronavírus terjedéséért. Ez az elmélet talán az egyetlen a listán, melyet már fizikai atrocitások is követtek: Nagy-Britanniában több mobiltornyot is megrongáltak, felgyújtottak az összeesküvés-hívők.  Az elmélet alapját az a véletlen korreláció adja, hogy Vuhan volt az egyik első város Kínában (50 másikkal együtt), ahol az 5G-t széles körben bevezették.
Az igazság az, hogy a koronavírus egy légúti megbetegedés, amely elsősorban emberi érintkezésen keresztül terjed, nem tud egy kórokozót terjeszteni egy elektromágneses hálózat. Fontos azt is megjegyezni, hogy például Iránban, egy olyan országban, ahol az egyik legtöbb megbetegedés van a világon, egyáltalán nincs 5G.

Dean Koontz előre tudta
Twitteren terjed egy részlet Dean Koontz A sötétség szeme című 1981-es könyvéből, melyben egy Vuhanból kiinduló vírusról ír, amely 2020 környékén végig fertőzi a világot. Bár sokan egyből ráugrottak a párhuzamra, sőt, tovább vitték azt azzal, hogy ez bizonyíték arra, hogy a koronavírus egy biológiai fegyver, mert a könyvben is az volt, elég meredek lenne azt mondani, hogy Koontz megjósolta a járványt.
A Twitteres képen Wuhan-400-nak hívják a vírust, ez az elnevezés azonban a második kiadásból származik, Koontz eredetileg Gorki-400-nak hívja a fertőzést és az Oroszországból származott. Ezen kívül Koontz vírusának 100% a halálozási rátája, míg a koronavírusnak csak 2-3%. Szintén fontos tényező, hogy Koontz vírusa 24 órával fertőzés után megöl mindenkit, a koronavírusnak akár kéthetes lappangási ideje lehet, gyakran tünetmentes és ha súlyosra fordul, átlagosan egyhetes lefutási ideje van.
Koontz tehát ügyesen eltalálta azt, hogy 2020 körül lesz valamilyen világjárvány, de ezen kívül semmit nem „jósolt meg” a Covid-19-cel kapcsolatosan, a könyvét pedig elég meredek lenne bizonyítékként használni arra, hogy az új típusú koronavírus egy biológiai fegyver.

Mindenért Bill Gates a felelős
Bill Gates 2015-ben egy Ted Talkon beszélt arról, hogy a világ nincs megfelelően felkészülve egy nemzetközi járvány kezelésére, bár nem nevezte meg sem Vuhant, sem a koronavírust, sem a járvány dátumát, sokan tényként kezelik, hogy a Microsoft-alapító pontosan megjósolta a mostani világjárványt.
Ha elfogadjuk, hogy Gates Koontznál pontosabban jósolta meg a járványt, ha nem, létezik egy összeesküvés-elmélet, amely egyenesen azzal vádolja az informatikai gurut, hogy ő fejlesztette ki és terjesztette el az új típusú koronavírust a világban. Az elméletet egy youtuber, Jordan Sather találta ki, aki felfedezte, hogy Gates alapítványa közvetetten már 2015-ben szabadalmaztatott egy koronavírus-vakcinát.
Annak ellenére, hogy a koronavírus egy másik, már korábban ismert és csak madarakban terjedő törzsére szólt a szabadalom, Sather szerint ez bizonyíték arra, hogy Gates az említett Ted Talkon már arról beszélt, hogy ő személyesen szabadítja majd el a világjárványt és profitál a vakcina eladásából.
A koronavírus jelenleg terjedő törzsére egyébként nincs vakcina, több tucat gyógyszercég dolgozik a fejlesztésén.

Oroszország oroszlánokkal tartatja be a kijárási tilalmat
Az interneten terjeng egy kép egy oroszlánról, ahogy az egy azonosíthatatlan város utcáin mászkál, a képet úgy feliratozták, mintha az egy hírcsatorna éppen rendkívüli hírekben számolna be arról, hogy Oroszország a kijárási tilalmat úgy tartatja be, hogy az utcákra engedtek 500 oroszlánt.
Az igazság az, hogy a kép a dél-afrikai Johannesburgban készült, ahol 2016-ban járta végig az utcákat egy oroszlán, a feliratot pedig egy mémkészítésben is rendkívül népszerű oldallal, a break your own news-zal készítették.

Koronavírus = Corona sör
A Corona egy mexikói sör, olyannyira népszerű volt a Covid-19-járány előtt, hogy ez volt az Egyesült Államok legnagyobb mennyiségben fogyasztott importsöre.
Aztán jött az idei koronavírus-járvány és rengetegen kapcsolták össze valamiért a Corona sört a koronavírussal. Bár első olvasatra csak vicc, hogy a sörnek bármi köze van a járványhoz, a kapcsolatot olyannyira komolyan veszik az emberek, hogy egy 5W Public Relations által végzett kutatás szerint az amerikaiak 38%-a semmi esetre sem inna Coronát a vírus miatt. A napokban jelentette be a Grupo Modelo, hogy átmenetileg teljesen leállítják a Corona gyártását.
Bár kétség kívül van, aki komolyan veszi a Corona – korona kapcsolatot, különösen angolszász nyelvterületen (hiszen mindkettőt coronának írják), a leállás valószínűleg inkább a mexikói hatóságok járványprevenciós intézkedéseivel indokolható, melyek miatt más gyárak is leálltak, valamint azzal, hogy a turizmus globális leállásával az alkoholfogyasztás is visszaesett. Az 5W Public Relations egyébként olyan amerikaiakkal is beszélt, akik azért nem isznak Coronát, mert ízléstelennek, netán sértőnek tartanák ennek az italnak a fogyasztását a vírusjárvány közepette.
Egyéb felhasznált források: CNN, Business Insider, Digital Trends, Wikipedia, ExBerliner, Snopes
(portfolio.hu)

You have no rights to post comments