Imakérés kereszténységre tért muzulmán menekült testvérekért

Kategória: Cikkek, írások Megjelent: 2021. február 16. kedd

"Kedves Testvérek!

2016 óta foglalkozom Magyarországon élő menekültekkel, 2017-től pedig külön is azokkal, akik muszlim háttérből érkeztek, de vágynak rá, hogy Jézust megismerjék. Sokan vannak ilyenek, tapasztalatból mondom, hogy nagy a nyitottság bennük! Néhány társammal felépítettünk egy szolgálatot, amelynek keretében egyesével foglalkozunk a fiatalokkal és felkészítjük őket a keresztségre. 

Most imát szeretnék kérni a muszlim-missziós csapatunk legaktívabb tagjáért, aki egy volt muszlim, iráni menekült, és jelenleg Magyarországtól kérelmezi a befogadást. Ez már 3 éve tart, de még csak most lesz a másodfokú tárgyalása, első fokon (a bevándorlási hivatal által) elutasították. A jövő péntekre kitűzött bírósági meghallgatás az utolsó lehetőség tehát, hogy Magyarország megadja számára a menekültstátuszt és hosszú hányattatás után biztonságra leljen itt a 11 éves kisfiával együtt.
Sokan, akik ismerjük és szeretjük Abouzart és Armint, nagy aggodalommal várjuk a tárgyalást, hiszen ha elutasítják őket, akkor Magyarország visszatoloncolja őket Iránba, amire volt már több példa. Ez végzetes lehet számukra, mert a nemzetközi sajtóban is számos cikk, riport jelent meg velük és róluk, ahol bátran tanúságot tettek arról, hogy miért hagyták el az iszlámot. Abouzar az útja során, Bulgáriában találkozott Jézussal, ott keresztelték meg. A várakozás hosszú évei alatt egyre mélyült a hite, sőt egy nemzetközi muszlim-missziós szolgálat képzésén profi evangelizátorrá képezték (online, természetesen). Tanítványai vannak, Szerbiában és Magyarországon élő egykori muszlimok. Armin is nagyon vágyott a keresztségre, őt tavaly ősszel meg is kereszteltük. Most Győrben élnek és várakoznak. Egy fiatal rendtársam, Rácz Boró magyarra tanítja őket.
(...)

Kérlek Benneteket, hogy fogadjátok őket a szívetekbe és imádkozzatok értük!

Köszönettel: Sári Gabriella szociális testvér, Rácz Boró nevében is."

 

You have no rights to post comments