Az érsekség imádságos válaszra hív a "SatanCon"-ra

Kategória: Cikkek, írások Megjelent: 2023. április 27. csütörtök

BOSTON -- Az érsekség arra kéri a híveket, hogy a Sátánista Templom közelgő többnapos bostoni kongresszusának ellensúlyozására kötelezzék el magukat az imádság mellett, de tartózkodjanak a nyilvános tiltakozásoktól.

A "SatanCon" április 28-30. között kerül megrendezésre a Boston Marriott Copley Place-ben, és a szervezők a teltházas rendezvényt "a történelem legnagyobb sátánista összejövetelének" nevezik.
A Sátáni Templom honlapja szerint tagjaik nem hisznek a természetfelettiben vagy a szimbolikus "gonoszságban", hanem a Sátánt "az örök lázadó szimbólumának" tekintik. Bátorítják az "ésszerű agnoszticizmust", és a "blaszfémiát" a személyes függetlenség és a tekintély elutasításának demonstrációjának tartják. Az értékeikkel összhangban lévő ügyekért való aktivizmusban is részt vesznek, beleértve az abortusz támogatását.
Mark O'Connell püspöki általános helynök április 3-án a plébániáknak küldött e-mailben közvetítette Seán P. O'Malley bíboros álláspontját, miszerint a hívek válaszának a SatanConra "kiegyensúlyozottnak és az imára összpontosítónak" kell lennie.
"Az egyensúly a szándékolt gonosz hatásai elleni fellépés, valamint a figyelemfelhívás és a figyelemfelkeltés között van" - mondta O'Connell püspök.
Az érsekség lebeszél a rendezvény elleni tiltakozásokról, amelyek "csak a gyűlöletet szítják azokban, akik támogatják, és képekkel táplálják a médiát".
"Ahelyett, hogy személyesen tiltakoznánk, reméljük, hogy imával ostromoljuk meg az égieket" - mondta O'Connell püspök.
Az érsekség valamennyi kegyhelye és a legtöbb kolostor beleegyezett, hogy a kongresszusi hétvégén több alkalmat biztosítanak az imádkozásra és az imádságra. A férfi és női híveket intenzívebb imádságra hívják, és a Szent Mihály imát is bátorítják.
Sok plébánia is nyitva lesz imádságra, szentségimádásra és szentmisékre ezzel a szándékkal. Néhányan további eseményeket tartanak, például gyóntatást, szentáldozást, eucharisztikus körmenetet vagy előadásokat. Néhányan a lelkészek előadásait tartják a lelki harcról.
Az érsekség a hívek imáit is biztosítja, amelyeket április 28-án a napi szentmisén, valamint az április 29-i és 30-i hétvégi szentmiséken olvashatnak fel.
A konvenciót megelőzően és annak ideje alatt a plébániákat arra kérik, hogy legyenek éberek a szentáldozás kiosztásakor, és gondoskodjanak a tabernákulum védelméről, arra az esetre, ha valaki megpróbálná ellopni vagy megszentségteleníteni a szentséget. Azokat a plébániákat, amelyeknek van kapcsolatuk a helyi rendőrséggel vagy a gyülekezet tisztjeivel, arra biztatják, hogy lépjenek kapcsolatba velük.
"Az érsekségnek nincs tudomása semmilyen közvetlen fenyegetésről, de a "történelem legnagyobb sátáni gyülekezetének" jelenlétében okunk van arra, hogy óvatosak legyünk" - mondta O'Connell püspök.

Az Exorcisták Nemzetközi Szövetségének elnöke
Francesco Bamonte atya, icms

Fordította ~ András Mónika
https://www.thebostonpilot.com/AMP/amp_article.php?ID=194668#
https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=pfbid0g7YWWGHJka7cKFNQ4Lo2vCit7JqTu11puyGinByi4GVtJzzRLmnXVyVd53zb3ajpl&id=100073265389437

You have no rights to post comments