Nyilatkozat a partykulturális kereszténységről

Kategória: Cikkek, írások Megjelent: 2015. március 06. péntek

A Magyar Pünkösdi Egyház Országos Ifjúsági Misszió nyilatkozata: Kedves Fiatalok! Isten előtt hordozott felelősségünk a következő generációért nem engedi, hogy némák maradjunk a Magyarországon is egyre terjedő 'party- és bulikereszténység' jelenségével kapcsolatban.

 Hiszünk abban, hogy a kereszténységnek - az evangélium tartalmának megőrzése mellett - mindig meg kell újulnia és haladónak kell lennie annak külső megjelenítési formáiban. Hisszük, hogy a keresztény ifjúságnak nem szabad csupán befelé forduló, szubkulturális életmódot követnie, hanem kortársai megszólítására törekednie kell.
 Azt érzékeljük ugyanakkor, hogy a most haladóként és felszabadultként reklámozott irányzat, egyre messzebb kerül a Biblia Jézusától, evangéliumi értékeitől mindinkább távolodik. Félő, hogy ennek a folyamatnak nem egy hitét radikálisan felvállaló, hanem egy elvilágiasodó, az evangélium erejétől megfosztott ifjúság lesz az eredménye. Emellett félő, hogy a világból ezzel szimpatizáló fiatalok nem a megtérés életet megváltoztató élményével fognak találkozni, hanem jelenlegi életmódjuk kiegészül a keresztény jelzővel. Jézus Krisztus egyháza olyan krisztusi emberekből áll, akik újjászülettek, és nem pusztán finomították a szórakozásuk formáit.
 Nem gondoljuk, hogy gyülekezeteinknek nem lenne szüksége változásra, de a bulikereszténységet, a partykultúrát a kereszténységen belül helytelen iránynak tartjuk, annak szellemiségével nem tudunk közösséget vállalni!
 Imádkozunk azért, hogy megteljünk Jézus Szellemével, és így érjük el a körülöttünk élőket!
Az Országos Ifjúsági Misszió vezetősége
OIM — Országos Ifjúsági Misszó

(ifjusagimisszio.hu/

Hozzászólások   

#1 Nagy Éva 2015-03-06 12:14
Érdemes megnézni: YouTube: Keresztény fesztivál?

You have no rights to post comments