1Úton Nemzetközi Zarándoknap

Kategória: Cikkek, írások Megjelent: 2015. június 26. péntek

A Mária Út teljes szakaszán egy közös célért, a megbékélésért és az egységért szervez zarándoklatot a Mária Út Egyesület és a Mária Rádió 2015. augusztus 22-én, Nagyboldogasszony ünnepe után. Ez a minden évben megrendezendő zarándoknap az 1Úton nevet viseli és több száz települést érint Ausztriában, Erdélyben és Magyarországon egyaránt.

Az 1Úton zarándoknap sok ezer ember számára nyújt zarándokélményt, melyen keresztül életre kel a csoda: a különféle nemzetiségű, világnézetű emberek egymáshoz, egymás mellett és egymásért zarándokolnak. A mai széthúzó világban átélik az egységet, mely hatalmas lelki jelentőséggel bír. Az eseményre meghívást kap mindenki, aki késztetést érez arra, hogy  egy egész napos zarándoklat keretében, hosszabb vagy rövidebb szakaszt tegyen meg a a Mária Úton.

 

1Úton: 2015. augusztus 22. Zarándoklat az Egységért

Ima az egységért

http://1uton.mariaut.hu/tart-farticle-1001-30270-1/Ima_az_egysegert

Az augusztus 22-én megrendezendő 1Úton Nemzetközi Zarándoknap résztvevői útjukat a különböző népek és nemzetek egységéért és békéjéért ajánlják fel. Ez alkalomból a nap folyamán többször imádkozzák el együtt a Székely János püspök atya által írt imát. 

Mindenható örök Isten, mennyei Atyánk! Te azt akartad, hogy a különböző népek, mint egy nagy mezőn kinyíló sokféle virág, sokféle nyelven és különböző kultúrákban élve mégis egyetlen családot alkossanak: egymás jogait tiszteletben tartva testvérként éljenek.

A történelem kezdete óta hányszor lett ember embernek farkasa! Hányszor támadt rá az erősebb a gyöngére! Bocsáss meg az embernek az újra és újra fellángoló erőszak miatt! Vedd el az emberszívekből a gyűlölet, a hatalomvágy, a nyereségvágy mérges gyökereit! Tedd az emberiséget szelíddé, igazságossá, bölccsé!

Mennyei Atyánk, áldd meg zarándokutunkat! Add, hogy lépéseink az ’atyai házhoz’, és a felebarátunk szívéhez vezető lépések legyenek! Vezesd a Kárpát-medence népeit egymás megbecsülésének, tiszteletben tartásának útján, egymás őszinte szeretete felé! Segíts minket, hogy felismerjük egymásban a Te teremtményeidet és a testvért! Segíts minket, hogy közösen a Te legszentebb Édesanyád oltalmába ajánlhassuk magunkat! Amen.

1Úton Nemzetközi Zarándoknap

http://1uton.mariaut.hu/tart-index-1002-1/Bemutatkozas

Itt mindenki megtalálhatja a számára legelérhetőbb szakaszt:

http://1uton.mariaut.hu/tart-index-1162-1/KozepMagyarorszag

Szent Mónika gyermekzarándoklat:

Budapest, Szent Anna-rét - Budakeszi, Makkosmária

http://1uton.mariaut.hu/tart-farticle-1162-1412-1/Budapest_Szent_Annaret__Budakeszi_Makkosmaria

http://szentmonikabmk.blogspot.hu/

You have no rights to post comments