Még mindig háború - hírek + ima

Kategória: Hírek, események Megjelent: 2024. április 10. szerda

Kivégzett hadifoglyok; porig rombolt város; 120 település tüzérségi tűz alatt... hírek + ima a békéért:

- Az ukrán főügyészségnek tudomása van legalább 54 ukrán hadifogoly oroszok általi kivégzéséről – közölte kedden a hivatal háborús bűnök kivizsgálásával foglalkozó osztályának vezetője. Eddig a gyilkosságok ügyében 27 büntetőeljárást indítottak. Az ügyészség 2022 márciusa óta jegyez fel eseteket ukrán hadifoglyok kivégzéséről. A bíróság már el is ítélte az első orosz katonát, aki kivégzett egy védőügyvédet az észak-ukrajnai Csernyihivi régióban.
Az ügyész kiemelte, hogy hivatala együttműködik a hágai Nemzetközi Büntetőbírósággal, az ENSZ ukrajnai megfigyelő missziójával, hírszerző ügynökségekkel és olyan nem kormányzati szervezetekkel, amelyek szintén információkat gyűjtenek ukrán foglyok megöléséről – írja az MTI.

- Az oroszok épp porig rombolnak egy várost a Donyecki régióban - Az oroszok fokozzák a Donyecki területen lévő Csaszov Jar bombázásának intenzitását – mondta Roman Pogorely, a DeepState nevű háborús térkép társalapítója és elemzője az Espressónak adott nyilatkozatában. „Az orosz haderő elkezdte a földdel egyenlővé tenni a várost, nagy számú légi járművet alkalmazva. Légitámadásaik egyre fokozódnak az idő múlásával.

- Körülbelül 120 település állt tüzérségi tűz alatt Csernyihiv, Szumi, Harkiv, Luhanszk, Donyeck, Zaporizzsja, Dnyipro, Herszon és Mikolajiv régiókban...

Mennyei Atyánk! Kérünk Téged Jézus Krisztus nevében, a mindenkor segítő Szűzanya közbenjárásával, hogy hozd el a békét Ukrajnának és az egész világnak! Szabadíts meg minket a háború, erőszak, gyűlölet és viszály szellemeitől, antikrisztusi vezetőktől és a háborúk kihasználóitól! Add, hogy eljöjjön a bűnbánat és megújulás ideje, a megszállók és menekültek egyaránt hazatérjenek hazájukba és eljöjjön közénk a békesség és a szeretet, az igazság és igazságosság országa, a Szeretet földje! Ámen. Miatyánk... Üdvözlégy... Dicsőség...

You have no rights to post comments