Oroszország nagyszabású támadást indított Ukrajna energetikai infrastruktúrája ellen

Kategória: Hírek, események Megjelent: 2024. április 12. péntek

Megsemmisült Kijev legnagyobb erőműve, Harkiv körzetében 200 ezer ember maradt áram nélkül, az oroszok szinte minden régióban pusztítanak... van miért imádkozni!

– Teljesen megsemmisült Kijev legnagyobb erőműve - Az orosz csapatok április 11-én, csütörtökön éjszaka egy nagy erejű rakétatámadás következtében teljesen megsemmisítették a Kijev környéki tripiljai hőerőművet.
Minden alkalmazott, aki a bombázás idején műszakban volt, életben van – mondta Andrij Gota, a Centrenergo felügyelőbizottságának elnöke az Interfax ukrán hírügynökségnek. A találatok következtében a turbinaüzemben jelentős tűz keletkezett. A vállalat jelenleg a tűz lokalizálásán dolgozik. A Centrenergo szerint a termelés 100 százaléka kiesett.

- Az északkeleti Harkiv régióban csütörtök reggel hallott robbanások az energetikai infrastruktúra elleni nagyszabású orosz támadás részei voltak, amelynek következtében mintegy 200 ezer ember maradt áram nélkül – írja a Sky News.
Az Ukrenergo ukrán nemzeti hálózatüzemeltető szerint öt régió alállomásai és áramtermelő létesítményei sérültek meg. A Harkivban elkövetett támadás több mint 200 ezer háztartás áramellátását szakította meg – közölte Olekszij Kuleba, az ukrán elnöki hivatal helyettes vezetője a Telegramon.

- Péntek hajnalban az orosz erők Ukrajna különböző régióiban az energetikai infrastruktúrát vették célba – derül ki a Dél-Ukrajnai Védelmi Erők Telegram-bejegyzéséből. Az ukrán légvédelmi rendszerek hét lövedéket lőttek le délen: Dnyipro régióban négyet, valamint Herszon, Mikolajiv és Odessza régiókban egyet-egyet.
Tűz ütött ki egy energetikai létesítményben a Dnyipro régióbeli Krivij Rih körzetében, amikor egy drón roncsai lehullottak. A tüzet sikerült megfékezni, a tűzoltók folytatják a munkát.

Imádkozzunk a békéért és az őrült pusztítás befejeződéséért, a menekültek hazatéréséért, a megtérés és újjáépítés idejének eljöttéért!

You have no rights to post comments