"Egyre közelebb éreztem magam Jézushoz és a Szentlélekhez" - két tanúságtétel a bajai lelki napról

Kategória: Tanúságtételek, beszámolók Megjelent: 2024. június 07. péntek

"Úgy érzem, meg kell osztanom azt, amit a lelki napon átéltem! Szépen összejöttünk, ismerősök és ismeretlenek is. Pár évig már jártam közösségbe, de a Covid miatt sajnos már nem. Azért is örültem nagyon ennek a napnak. A szervező mondta, hogy az előadó nagyon közvetlen ember, amit magam is megtapasztalhattam. 😃A dicsőítés, amellyel az alkalom indult, már megnyitotta a szívemet. Kíváncsian vártam, hogy milyen lesz a tanítás?

Egyedül élek, bár rendszeresen járok szentmisére és a Ciszter Házba egy kis  imacsoportba. Mégis, vagy talán ezért is, ennek az alkalomnak valahogy egészen felpezsdítő hatása volt rám. Két tanítás volt, egy délelőtt és egy délután. Az első  Jézusról, a második a Szentlélekről. Talán ennyire egyszerűen még soha nem hallottam tanítani senkit ezekben a témákban! Sok-sok új érzést és gondolatot indítottak el bennem. Az előadó kedves kis történeteivel színesítette az egyébként igen komoly témákat. Egyre közelebb éreztem magam  Jézushoz és a Szentlélekhez.
A tanítások között volt kiscsoportos beszélgetés. Ez is meglepetés volt számomra. A módja volt, az, ami nagyon tetszett. Előadónk, Sipos Gyula, ahogy ültünk, "beszámozott" minket. 1,2,3, majd megint 1,2,3....  Nekem ez szokatlan volt. Így lett 3 csoport. Jó kis csapatba kerültem, így gátlásaimat elhagyva beszéltem a pillanatnyi érzéseimről, a tanítások rám gyakorolt hatásáról. Aztán pedig egymásért imádkoztunk. Többször imádkoztak már értem, de én még másokért egyedül, eddig nem! Ez a kis csoport erre is lehetőséget adott, ami szintén nagyon megérintett. Én is tudtam a másik testvérért imádkozni. Különös érzés töltött el, még a szentmise előtt az előadótól kapott egyetlen szótól is, ami nagyon nekem szólt!
Jézus és a Szentlélek közöttünk volt!  
Hálát adtam az Úrnak mindenkiért és mindenért! S ezt a Szentségimádás és szentmise alatt el is mondtam Neki!
Fogadjátok szeretettel soraimat: Katalin"
*
"Lehet, hogy szokatlan lesz, amit írok, de úgy érzem, esetleg az én soraim is tudnak valakinek segíteni. Volt egy közösségünk! Nagyon szerettük egymást! Sajnos a járvány miatt - mivel vidékről is jártak be tesók -, nem mertem felvállalni vezetőként a heti összejöveteleket. Sajnos még így is búcsúznunk kellett! 😞 Korábban egy, később két Testvérünket hívta haza az Úr!
Ők nyugodjanak Isten békéjében, örökké! 🙏
Ennyit kellett írnom, hisz olyan lelki szárazságba kerültem, amiből teljesen még most sem sikerült kilábalnom. Közben kerestem a helyem, itt -ott, különböző lehetőségek között. Végül megtaláltam. A Ciszter Ház vezetője, Medveczky Bertalan szervezett  egy imacsoportot, ahol az Isteni akaratban való elmélyülést tanuljuk. Berci ötlete volt a májusi lelki nap is, aminek nagyon örültem.
Igen, Sipos Gyula jött el ismét hozzánk. A tanításai fölráztak, cikáztak a gondolatok a fejemben, s azóta is, szinte szünet nélkül. Jézust és a Szentlelket sohasem ismerhetjük meg tökéletesen, hisz emberként ez lehetetlen is. Viszont minél többektől hallunk róla, s olvasunk Bibliát és elmélkedéseket, annál közelebb kerülünk Hozzájuk. Főleg a vágyunk erősödik, hogy egyre több időt szánjunk elcsendesedve a jelenlétükben. Egyenesen következik ebből, hogy ha bármi gondunk van, akkor először Jézushoz és az Ő Szent Lelkéhez forduljunk!
Én ebben kaptam megerősítést ezen a napon, s bár sok munkát adok még az én Uramnak, hogy gyúrjon, alakítson. De az akaratom egyre inkább kezd belesimulni az Ő akaratába!
A lelki napnak minden pillanata ebben segített!
Hálás vagyok, hogy ott lehettem, hisz a május végi szent napon aranyat érő esőként öntözte meg a lelkemet!
Uram áldd meg a szolgálóidat, imában kérlek Értük! Ámen.🙏
Fogadjátok szeretettel: Márti"

You have no rights to post comments