A szeretet mindent felülmúló ereje

Kategória: Szeretet történetek
Megjelent: 2023. május 25. csütörtök

Corrie ten Boom holland evangélista volt. A háború alatt zsidó származású honfitársait rejtegette, ezért koncentrációs táborba került. Miután kiszabadult, úgy érezte, soha többé nem akar Németországba menni. Isten mégis odaküldte. München egyik templomában hirdetett igét, amikor egyik volt fogva tartója tűnt fel előtte. Ez történt a találkozásukkor:

Egy szép példa tiszteletről és közösségről

Kategória: Szeretet történetek
Megjelent: 2023. január 27. péntek

Abel Mutai kenyai futó csak néhány méterre volt a célvonaltól, de összezavarodott a táblákkal és megállt, azt gondolván, befejezte a versenyt. Egy spanyol férfi, Ivan Fernandez pont mögötte volt, és rájött, mi folyik itt, kiabálni kezdett a kenyaiaknak, hogy fussanak tovább. Mutai azonban nem tudott spanyolul és nem értette.

Hűség és szeretet mindenek felett

Kategória: Szeretet történetek
Megjelent: 2022. november 14. hétfő

Tragikus szerelmi történetnek aposztrofálta egy Missouri-állambeli település tűzoltóparancsnoka az esetet, ahogy egy 84 éves férfi és vele egyidős felesége elhunyt egy lakástűzben. A férfi meg tudott volna menekülni, de nem hagyta ott a feleségét...

Szívből született

Kategória: Szeretet történetek
Megjelent: 2022. november 05. szombat

Egy örökbefogadott gyerekre azt mondjuk, hogy szívből született. Egy paptól hallottam az örökbefogadásnak ezt a gyönyörűséges meghatározását Dél-Amerikában. Egy kisfiú elárulta neki: Anyu azt mondta, hogy én nem a pocakjából születtem. Én a szívéből születtem, mert örökbefogadott. (Briege McKenna O.S.C.)

A civilizáció első jele

Kategória: Szeretet történetek
Megjelent: 2022. november 02. szerda

Évekkel ezelőtt Margaret Mead antropológust megkérdezte egy diák, hogy mit tart egy kultúrában a civilizáció első jelének. A diák azt várta, hogy Mead majd a halhorgokról, agyagcserepekről, kövek őrléséről vagy a tűz, esetleg a kerék felfedezéséről szól majd. De nem így történt.

Szeretet történet: A csodababa

Kategória: Szeretet történetek
Megjelent: 2022. szeptember 18. vasárnap

Egy kisfiú 1967-ben egy forró augusztusi napon, a vártnál hat és fél héttel korábban született meg, és gyorsan betették egy inkubátorba. A mindössze két kiló tizennégy dekás újszülött olyan volt, mint egy felfújható, kissé leeresztett gumibaba, de az anyjának mégis ő volt a legszebb.

"Meg nem született gyermekeinket láttam álmomban"

Kategória: Szeretet történetek
Megjelent: 2022. július 22. péntek

"Régen azt hittem, hogy én jó keresztény vagyok. Nem bántok senkit. Szentmisékre is elmegyek. Évente kétszer gyónok és haragosaim sincsenek. A bűneimet meggyóntam és feloldozást is kaptam. Hitemről nem beszéltem, mert azt magánügynek tartottam.

Az imádság erejéről

Kategória: Szeretet történetek
Megjelent: 2022. július 07. csütörtök

Valóban nagy erő az imádság – mondja Mateo atya, a Jézus Szíve tisztelet nagy apostola, és a következő esetet beszéli el:

Pió atya: "A Te igaz barátod, Isten: él!"

Kategória: Szeretet történetek
Megjelent: 2022. június 30. csütörtök

Egy szép történet Pio atyáról:
Volt egy nő, aki Hong Kong-ban született és nőtt fel. Mindig kívülállónak érezte magát, “fekete bárány” volt a családjában. Soha nem érezte úgy, hogy a családja többi tagja elfogadta volna.

Teréz anya egy csepp vize

Kategória: Szeretet történetek
Megjelent: 2022. július 04. hétfő

Egy újságíró megpróbálta provokálni Teréz anyát: „70 éves vagy. Amikor meghalsz, a világ ugyanúgy fog kinézni, mint előtted. Annyi erőfeszítés után, amit beletettél, mi változott meg a világban?"

Szeretet történet: A csók

Kategória: Szeretet történetek
Megjelent: 2022. május 08. vasárnap

Richard Selzer orvos Halálos leckék című könyvében (Touchstone Books, 1987) leír egy kórtermi jelenetet, mely azt követően játszódik, hogy műtétet hajtott végre egy fiatal nő arcán: