Szeretet történet egy kenyai és egy spanyol futóról

Kategória: Szeretet történetek
Megjelent: 2024. május 28. kedd

A kenyai futó, Abel Mutai már csak néhány méterre volt a célvonaltól, de a félreérthető jelzések megzavarták és azt hitte, hogy befejezte a versenyt, ezért megállt.

A szent pápa életének kezdetén

Kategória: Szeretet történetek
Megjelent: 2024. április 07. vasárnap

"Meg kell szakítania a terhességet. Sajnos más alternatíva nincs. Beteg a veséje, és a szíve. Mindketten az életüket kockáztatják. Jelen állapot szerint semmi értelme sincs kihordania őt, a csecsemője, aki miatt fel akarja áldozni az életét, meg fog halni."

A berdicsevi cádik éjszakai szállása

Kategória: Szeretet történetek
Megjelent: 2024. március 17. vasárnap

Egyszer a berdicsevi cádik, Lévi Jic’chák rabbi Galícia fővárosába, Lembergbe utazott. Megérkezésekor a Nap már igen alacsonyan járt, ezért éjszakai szállás után nézett és az egyik gazdag zsidó emberhez, a hitközség egyik elöljárójához csengetett be.

Egy lelkesítő történet

Kategória: Szeretet történetek
Megjelent: 2024. március 03. vasárnap

Egy putriban élt. Nincs sok emléke, nincs kötődése azokból az időkből.
Azt tudja, hogy sokan laktak egy szobában, hogy örökké fázott és hogy gyakran elverték, főleg akkor, ha lopni küldték, de üres kézzel tért haza. Egy fiatal nő is ott lakott a nagycsaládban, utólag rakta össze a képet, hogy az a nő az anyja volt.

Történet az életet mentő evangelizációról

Kategória: Szeretet történetek
Megjelent: 2024. január 24. szerda

"A kisfiú felöltözött a hideg idő miatt, majd így szólt az apukájához.
– Apa, készen állok!
Az apja, a lelkész ezt mondta.
– Készen állsz, fiam?

Szeretet történet: Egy asszony ereje

Kategória: Szeretet történetek
Megjelent: 2024. január 20. szombat

"Ezt a történetet Mama mesélte el nekem 84 éves korában, amikor nálunk töltött egy pár napot. Akkor nem kérdeztem, csak ámulva hallgattam:

Egy lelkész lányának vallomása

Kategória: Szeretet történetek
Megjelent: 2023. december 07. csütörtök

"Abban az évben, amikor apámat - aki akkoriban lelkész volt - rajtakapták a függőségén, az egyház vezetősége megkérte őt és anyámat, hogy ne vegyenek részt a karácsonyi istentiszteleten. A kivizsgálás még folyamatban volt, és azt akarták, hogy vonuljon vissza, az alatt az idő alatt. Amire nem számítottak szerintem,  az az volt, hogy én viszont elmegyek majd az istentiszteletre.

Teréz anya, II. János Pál pápa és Jézus Krisztus

Kategória: Szeretet történetek
Megjelent: 2023. november 30. csütörtök

Teréz anya és II. János Pál gyakran találkoztak egymással. Egy alkalommal azonban az apáca alaposan megváratta a Szentatyát. A pápa Új-Delhiben tett látogatása alkalmából találkozott India legjelentősebb egyházi méltóságaival, valamint az akkor már idős, de még mindig aktív Teréz anyával.

Egy meghiúsult abortusz, és következménye

Kategória: Szeretet történetek
Megjelent: 2023. november 22. szerda

Hogy Isten mennyi áldásától, mennyi tehetségtől és jótól fosztjuk meg magunkat, amikor megöljük gyermekeinket az anyaméhben, arról itt egy tanulságos példa valakiről, aki megmenekült:

Egy lelkész szeretet-próbája

Kategória: Szeretet történetek
Megjelent: 2023. november 24. péntek

Jeremiah Stepek amerikai lelkész, mocskos csavargónak álcázta magát, és elment egy tízezer főt számláló keresztény gyülekezetbe, abba a templomba, ahol új lelkészeként kellett majd dolgoznia.

Gillian története

Kategória: Szeretet történetek
Megjelent: 2023. november 18. szombat

Gillian egy hétéves kislány, aki nem tud ülni az iskolában. Folyamatosan feláll, elkalandozik, röpködnek a gondolatai, és nem követi a leckéket. A tanárai aggódnak érte, büntetik, szidják, jutalmazzák azt a néhány alkalmat, amikor figyelmes, de semmi. Gillian nem tud ülni, és nem tud figyelmes lenni.