Teréz anya, II. János Pál pápa és Jézus Krisztus

Kategória: Szeretet történetek
Megjelent: 2023. november 30. csütörtök

Teréz anya és II. János Pál gyakran találkoztak egymással. Egy alkalommal azonban az apáca alaposan megváratta a Szentatyát. A pápa Új-Delhiben tett látogatása alkalmából találkozott India legjelentősebb egyházi méltóságaival, valamint az akkor már idős, de még mindig aktív Teréz anyával.

Egy lelkész szeretet-próbája

Kategória: Szeretet történetek
Megjelent: 2023. november 24. péntek

Jeremiah Stepek amerikai lelkész, mocskos csavargónak álcázta magát, és elment egy tízezer főt számláló keresztény gyülekezetbe, abba a templomba, ahol új lelkészeként kellett majd dolgoznia.

Egy meghiúsult abortusz, és következménye

Kategória: Szeretet történetek
Megjelent: 2023. november 22. szerda

Hogy Isten mennyi áldásától, mennyi tehetségtől és jótól fosztjuk meg magunkat, amikor megöljük gyermekeinket az anyaméhben, arról itt egy tanulságos példa valakiről, aki megmenekült:

Gillian története

Kategória: Szeretet történetek
Megjelent: 2023. november 18. szombat

Gillian egy hétéves kislány, aki nem tud ülni az iskolában. Folyamatosan feláll, elkalandozik, röpködnek a gondolatai, és nem követi a leckéket. A tanárai aggódnak érte, büntetik, szidják, jutalmazzák azt a néhány alkalmat, amikor figyelmes, de semmi. Gillian nem tud ülni, és nem tud figyelmes lenni.

Szeretet történet: Kafka és a baba

Kategória: Szeretet történetek
Megjelent: 2023. szeptember 20. szerda

40 évesen Franz Kafka (1883-1924), aki sosem házasodott meg és nem volt gyereke, egy nap Berlinben sétált egy parkban, amikor találkozott egy síró lánnyal, mert elvesztette kedvenc babáját. Kafkával sikertelenül keresték a babát.

Tanulságos történet Leonardo da Vinciről és a modelljéről

Kategória: Szeretet történetek
Megjelent: 2023. augusztus 16. szerda

Leonardo da Vinci elvállalta, hogy nagy freskót fest Milánóban a Santa Maria delle Grazie monostor ebédlőjének falára, amely Jézus utolsó vacsoráját ábrázolja majd apostolaival.

Dúcz Annamária: Életképtelennek ítélt szüleim csodálatos élete

Kategória: Szeretet történetek
Megjelent: 2023. július 20. csütörtök

Apám 20 éves volt, mikor a katasztrófa bekövetkezett egy banális baleset kapcsán, amikor egy lovaskocsi kihajtott elé. Senki másnak semmi baja nem lett, a ló megijedt egy kicsit, a motor visszapillantó tükre letört, apám viszont tehetetlenül feküdt az aszfalton, mert eltört a gerince. Soha többé nem állt a lábára. Anyám 14 éves volt, mikor az addigi élete atomjaira hullott. Egy TBC szövődményeként kialakult gerincbetegség következtében soha többé nem tudott önállóan járni.

A szeretet mindent felülmúló ereje

Kategória: Szeretet történetek
Megjelent: 2023. május 25. csütörtök

Corrie ten Boom holland evangélista volt. A háború alatt zsidó származású honfitársait rejtegette, ezért koncentrációs táborba került. Miután kiszabadult, úgy érezte, soha többé nem akar Németországba menni. Isten mégis odaküldte. München egyik templomában hirdetett igét, amikor egyik volt fogva tartója tűnt fel előtte. Ez történt a találkozásukkor:

Hűség és szeretet mindenek felett

Kategória: Szeretet történetek
Megjelent: 2022. november 14. hétfő

Tragikus szerelmi történetnek aposztrofálta egy Missouri-állambeli település tűzoltóparancsnoka az esetet, ahogy egy 84 éves férfi és vele egyidős felesége elhunyt egy lakástűzben. A férfi meg tudott volna menekülni, de nem hagyta ott a feleségét...

Egy szép példa tiszteletről és közösségről

Kategória: Szeretet történetek
Megjelent: 2023. január 27. péntek

Abel Mutai kenyai futó csak néhány méterre volt a célvonaltól, de összezavarodott a táblákkal és megállt, azt gondolván, befejezte a versenyt. Egy spanyol férfi, Ivan Fernandez pont mögötte volt, és rájött, mi folyik itt, kiabálni kezdett a kenyaiaknak, hogy fussanak tovább. Mutai azonban nem tudott spanyolul és nem értette.

Szívből született

Kategória: Szeretet történetek
Megjelent: 2022. november 05. szombat

Egy örökbefogadott gyerekre azt mondjuk, hogy szívből született. Egy paptól hallottam az örökbefogadásnak ezt a gyönyörűséges meghatározását Dél-Amerikában. Egy kisfiú elárulta neki: Anyu azt mondta, hogy én nem a pocakjából születtem. Én a szívéből születtem, mert örökbefogadott. (Briege McKenna O.S.C.)