Szeretetláng kápolna és közösségi ház

Kategória: Uncategorised Megjelent: 2024. június 23. vasárnap


A Szeretetláng Kápolna és Közösségi Ház bejárata az utca felől. A valamikori lakóházból lett közösségi ház mögött, az udvarban található az Erzsébet asszony szobája helyén épült kápolna. (2045 Törökbálint, Dózsa Gy. u. 46.)

     “Erzsébetkém, ahová te mész, oda én is veled megyek és azt a helyet lefoglalom magamnak...”
     Ezt mondta a Szűzanya Kindelmanné Erzsébet asszonynak, a Szeretetláng lelki napló lejegyzőjének 1985-ben, halála előtt néhány héttel Törökbálinton, Hámori Ali bácsi és Angyi néni házában, ahol őt halála előtt ápolták.
     A prófétai szavak azóta beteljesedtek.

    Erzsébet asszony halálának tizedik évfordulóján Szeretetláng szobrot avattunk a szobája helyén, a valamikori ágya fölötti falifülkében, két évre rá, 1997. tavaszán pedig megnyílt a Szeretetláng kápolna.
     A kápolnában 20-30 ember fér el kényelmesen, és a szentély-résznél nyíló sekrestye-szobából még újabb 20-30 ember vehet részt közvetlenül a programokban.
     A kápolna azóta is folyamatosan működik, minden héten nyitott szentségimádási összejövetelekkel -  napjainkra már hetente 2-4 alkalommal -, rendszeresek a lelki napok, előadások és imaösszejövetelek, szentmisék.  Mindez sok ember életébe hozott gyógyulást, szabadulást, életrendezést.


Regőczi István és Róna Gábor atya rendszeresen szentmisét mutattak be nálunk.

     Újabb nagy lépést tettünk előre, amikor - Isten kegyelméből és a sok áldozatot vállaló testvérek jóvoltából -, 2018. tavaszán megnyílt a Hámori-család házából átalakított, a kápolnához tartozó közösségi házunk, 50 fős közösségi teremmel, kis konyhával, mosdókkal.


     A házban nyitott közösségi alkalmakat, lelki napokat tartunk, van filmklubunk, alkotóközösségünk, rendszeresen szervezünk ide előadásokat, kiállításokat, de próbál nálunk keresztény zenekar is, és egyéb rendezvényekre is szívesen rendelkezésre bocsátjuk az intézményt.


    Programjaink ingyenesek, azokra mindenkit szeretettel várunk. Szívesen tartunk előadást, lelki napot közösségeknek, és örömmel fogadunk zarándok-csoportokat is.
      Bővebben érdeklődni lehet:
      Tel.: 06-30/33-88-245 (Sipos Gyula),
      E-mail-címünkön: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
 Munkánkat támogatni lehet az Alapítványunkon keresztül:
Szeretet Földje Közhasznú Alapítvány Számlaszám: 10700268-04975106-51100005

Hogy hazánk a Szeretet földje legyen!

  Mi a Szeretet földje? Isten országának megvalósulása közöttünk, ahol az  emberek megbékélnek egymással, elfordulnak a rossztól és jó célokat tűznek ki maguk és közösségeik elé. Ahol Isten áldása alá kerül az egész teremtett világ, mindenki lehetőséget kap  képességei és tehetségei kibontakozásához, és az emberek megerősítik egymást a szeretet útján.
Ezt szeretnénk elősegíteni minden számunkra lehetséges eszközzel. Ezért szervezünk imanapokat, missziós utakat, gyógyító összejöveteleket, tartunk előadásokat, lelki napokat és lelkigyakorlatokat több korosztálynak is. (Programjaink ingyenesek, ha szeretnéd, hogy hozzátok is elmenjünk, jelentkezz bátran!). Cigánymisszió, alkotóközösség, Szeretetláng Kápolna és Közösségi Ház, sajtóapostolság, közösségek…

 Szeretetláng kápolna  és közösségi ház
1997. tavaszán nyílt a Szeretetláng kápolna, és 2018-ban mellette a közösségi ház ugyanott, Törökbálinton, a Dózsa Gy. u. 46. szám alatt.  A kápolnában 20-30 ember fér el kényelmesen, és a szentélyrésznél nyíló sekrestye-szobából még újabb 20-30 ember vehet részt közvetlenül a programokban.
A kápolna azóta is folyamatosan működik, minden héten nyitott szentségimádási összejövetelekkel - napjainkra már hetente 2-4 alkalommal -, rendszeresek a lelki napok, előadások és imaösszejövetelek, szentmisék. Mindez sok ember életébe hozott gyógyulást, szabadulást, életrendezést.
A kápolnához tartozó közösségi házunk, 50 fős közösségi teremmel, kis konyhával, mosdókkal. A házban nyitott közösségi alkalmakat, lelki napokat tartunk, van film-klubunk, alkotóközösségünk, rendszeresen szervezünk ide előadásokat, kiállításokat...
Célunk, hogy nyitott, keresztény kulturális és missziós központ legyünk, amely a szeretet kultúrájának és civiizációjának megerősödését szolgálja létével és programjaival.
Programjaink ingyenesek, azokra mindenkit szeretettel várunk. Szívesen tartunk előadást, lelki napot közösségeknek, és örömmel fogadunk zarándok csoportokat is.

Sajtóapostolság
 "Mindenki, aki segítségül hívja az Úr nevét, üdvözül. De hogyan hívhatják segítségül, amíg nem hisznek benne? S hogyan higgyenek abban, akiről nem hallottak? S hogyan halljanak róla, ha nincs, aki hirdesse? S hogyan hirdesse az, akit nem küldtek? Ezért meg van írva: Milyen kedves a jövetele annak, aki jó hírt hoz.” (Róm 10, 13-15)

Mi a jó hír hozói szeretnénk lenni és minden lehetséges módon hirdetni azt. Ennek része többek között:
- Az ingyenes Szeretet földje újságunk, igekártyáink és egyéb ingyenes kiadványaink;
- Az internetes jelenlétünk, többek között a számítógépen és okostelefonon egyaránt olvasható honlapunk: szeretetfoldje.hu, amely naponta frissül új hírekkel, cikkekkel, a Szeretet földje youtube-csatornánk többszáz videóval és facebookos aktivitásunk;
- Könyveink és kiadványaink, amelyekkel fontos témákra szeretnénk felhívni a figyelmet és ezekről beszélni, különböző műfajokban (lelkiség, szépirodalom, teológia, stb.). Ezek egy része kapható a könyvesboltokban, és mindegyik megrendelhető interneten keresztül is. (Rendezvényeinken pedig kedvezményes áron árusítjuk azokat.)
Mindenki, így te is, kedves olvasó, lehetsz apostol, sajtóapostol! Hívunk téged, benneteket, hogy vegyetek részt ebben a munkában! Ha van rá lehetőségetek, ismertessétek meg honlapunkat, kiadványainkat, híreinket és beszámolóinkat az interneten, olvassátok és terjesszétek a könyveinket, amelyek megvásárlásával missziós munkánkat is támogatjátok!

"A mai napra"
- A honlapunkon naponta olvasható rövid evangélium-részlet az aznapi evangéliumból, egy gondolattal és egy fohásszal együtt. Okostelefonra is könnyen és ingyen applikálható, a Google play áruházon keresztül:
1.: Győződj meg róla, hogy a telefonod fel van csatlakozva az internetre!
2.: Indítsd el a Play Áruház alkalmazást!
3.: Az alkalmazás tetején a keresőmezőbe írd be: Szeretet földje - A mai napra
4.: A találatok listájából válaszd ki az alkalmazást, ami a mi szíves-keresztes logónkat viseli.
5.: Bökj a "Telepítés" gombra!
6.: Élvezd az új alkalmazásod!
Ezután minden nap - ha fel vagy csatlakozva a világhálóra -, elég csak rábökni a Szeretet földje kis ikonjára a telefonon, és automatikusan letöltődik az aznapi "A mai napra".

„Kerestem köztük olyan embert, aki falat építene, és odaállna a résbe elém az országért...” (Ez. 22, 30)
2004, az első Nemzeti Imanap szervezése óta -, amit Árpád-házi Szent Margit ünnepére, január 18-ára időzítettünk - hívunk és biztatunk mindenkit, hogy imádkozzon nemzetünkért és hazánkért! Kiadtunk és éveken át ingyen terjesztettünk több ingyenes ima- és elmélkedő füzetet (és van egy Szeretet földje imafüzetünk is). Hetente több közösségi alkalmunkon (és több helyszínen) imádkozunk egyházunkért és hazánkért, és a hozzánk forduló emberek kéréseiért.
Nézd meg a youtube-csatornánkon a videókat! www.youtube.com/@szeretetfold

Állandó programjaink:
- Hétfőn este 18 órától 20.30-ig Törökbálinton, a Szeretetláng kápolna és közösségi házban: szentségimádás, szentmise és nyitott közösségi alkalom - közös ima, dicsőítés, tanúságtételek, előadás, megosztás... kicsit karizmatikus jellegű összejövetel, gitáros énekkel, stb.
- Kedd délután 16-18 óra között Törökbálinton, a Szeretetláng kápolna és közösségi házban közös szentségimádás és igeliturgia.
- Szerdán este 19-20 óra között Törökbálinton, a Mária segíts kápolnában közös szentségimádás (A temetővel szemben, a Tükör-hegyi lakóparknál.)
- Kéthetente szerda este 9 órától "Élő adás a szobából" - kb. félórás adás elmélkedéssel és imával a youtube-csatornánkon keresztül: www.youtube.com/szeretetfold
- Csütörtök délelőtt 9 órától 13 óráig Törökbálinton, a Szeretetláng kápolna és közösségi házban egyéni szentségimádás és 10-11 óra körül szentmise.
Hétvégén missziós alkalom, ha van rá igény...
Közösségi alkalmainkra mindenkit szeretettel várunk, ha szeretne eljönni, vagy imaszolgálatot kérni, vagy beszélgetni - írjon, telefonáljon, jöjjön, minden lehetséges...

Szeretet Földje Szolgálat
2045 Törökbálint, Templom u. 13.
Tel.: 06-30/33-88-245
www.szeretetfoldje.hu, email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Munkánkat támogatni lehet a Szeretet Földje Közhasznú Alapítványon keresztül: 10700268-04975106-51100005

You have no rights to post comments