Zsoldoshadsereg Magyarországon

Kategória: Cikkek, írások Megjelent: 2022. január 23. vasárnap

Már ezer ember hazánkban jelentkezett abba magánhadseregbe (PMC), amely nemzetközi színtéren szeretné megméretni magát. A tulajdonos az Egyesült Arab Emírségekben bejegyzett cég...

Az alapító, a pályafutását a Magyar Honvédségnél megkezdő Bagjos Richárd akkor leszögezte: kivétel nélkül szakmai múlttal rendelkező embereket toboroznak, akik korábban a készenléti rendőrség és a büntetés-végrehajtás állományában működtek.
A katonai vállalkozás személyi állománya azóta is folyamatosan bővül, a felszerelések mellett pedig az egység neve is megvan már.
Bagjos Richárd elárulta, hogy valóban egy katonai magánvállalkozáshoz toborzott embereket Magyarországon, a cég ugyanakkor nem magyar, az állomány tagjait viszont magyar szakemberek alkotják.
A Portfolio-cikkből kiderül, hogy az alakuló magánhadseregbe eddig 1017-en jelentkeztek, akik mind olyan szakemberek, akikkel a várható megbízások részleteiről és a konkrét feladatokról is egyeztettek.
Bagjos Richárd elmondása szerint közülük 600 emberrel hamar meg tudnák kötni a szerződéseket, akik rövid időn belül útnak is tudnának indulni, amennyiben a helyzet azt megkívánná.
A toborzás lebonyolításában egy volt terrorelhárító, egy volt rendőr és egy volt katonai elhárító is segít az alapítónak, aki úgy látja: a jelöltek fontos szempont volt a döntés meghozat, hogy mindannyian 3-5 ezer dolláros fizetésről szóló ajánlatot kaptak.
Bagjos Richárd azt is megjegyezte, hogy a vállalkozáshoz nem csak lövészeket keresett, hanem tolmácsokat, rádiósokat, tűzoltókat, járművezetőket, egészségügyi- és IT-szakembereket, valamint két online kapcsolattartót is.Hozzátette: az összeszokást elősegítő tréningek nyáron kezdődnek, a jelentkezők mintegy 88 százaléka pedig fegyveres pozíciót jelölt meg.
A vállalat a Falcons Forces nevet fogja majd viselni, és várhatóan az év végén kezdi meg a működését, és ekkora lesz ismert a pontos tulajdonosi struktúra is. Bagjos Richárd annyit elárult, hogy a többségi tulajdonos egy emírségekbeli központtal működő magánbiztonsági cég lesz.
(index.hu)

You have no rights to post comments