Mariupol pálos plébánosa: Oroszországba vittek gyermekeket, sokan eltűntek

Kategória: Cikkek, írások Megjelent: 2022. május 06. péntek

Pavlo Tomaszewski pálos szerzetes, mariupoli plébános az AgenSIR olasz katolikus hírügynökségnek nyilatkozott május 2-án. Hátborzongató a plébános tanúságtétele a mártírvárosból: a számos köztudott háborús kegyetlenkedés mellett arról is beszámol, hogy gyerekek tűnnek el szervezetten a városból.

A mariupoli Częstochowai Miasszonyunk-templom plébánosa szerint a gyerekeket az orosz biztonsági erők kiszűrték, adtak nekik egy iratot, amivel elindulhattak Oroszország felé. „Sokan eltűntek közülük. Sokakat megöltek. Rémisztő” – mondta.

Azt is megosztotta a katolikus hírportállal, hogy a még nem evakuált emberek között Mariupolban nagyon sok idős van, akik nehezen mozognak, és sok sebesült, katonák is. „Nagyon nehéz. Nem tudom, mit mondjak. Senki nem segít nekik” – tette hozzá.

Pavlo atya az Azovsztal acélgyárban rekedt emberek sorsát illetően sem optimista. Természetesen örül annak, hogy megkezdődhetett az evakuáció, de az első napon még nem teljesen bízott abban, tényleg megvalósul-e.

Hálás Ferenc pápának, aki a vasárnapi Regina Coeli elimádkozása után ismét felemelte hangját a békéért: „Az ukrán Mariupol városára, Mária városára gondolunk, melyet barbár módon lebombáztak és leromboltak. Most is, innen is megismétlem felhívásomat, hogy hozzanak létre biztonságos humanitárius folyosókat a város acélművében rekedt emberek számára. Szenvedek és sírok, amikor az ukrán lakosság, különösen a leggyengébbek, az idősek és a gyermekek szenvedéseire gondolok. Sőt borzasztó hírek érkeznek elhurcolt és deportált gyerekekről!” – mondta a Szentatya. Folyamatosan gondol rájuk, imádkozik a békéért. És emellett tudja, hogy mást nem tud tenni ebben a helyzetben, hiszen hallotta azt is, hogy Putyin orosz elnök elutasította a javaslatait.

Forrás: Aleteia.it

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír
(tzs)

You have no rights to post comments