Tizedszer tartottak világméretű szentségimádást – Ukrajnából és Oroszországból is bekapcsolódtak

Kategória: Cikkek, írások Megjelent: 2022. június 19. vasárnap

Az utóbbi hónapokban egyre többen hívnak minket közös imára a békéért. Ferenc pápa, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia tagjai és Erdő Péter bíboros is erre buzdítanak. Az Országos Lelkipásztori Intézet ismét arra invitált minden jószándékú embert, hogy Úrnapja szombatján az Oltáriszentség előtt vagy otthonában imádkozzon a békéért egy órát.

Erdő Péter bíboros – az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus előtt kialakult hagyományt folytatandó – így buzdított a részvételre és imára: „Amikor Jézus Krisztus feltámadása után búcsúzott tanítványaitól, elküldte őket az egész világra, hogy hirdessék az örömhírt. Megígérte, hogy velük lesz »minden nap, a világ végezetéig«.

Velünk van tanításában, kegyelmében, szentségeiben, de különösen velünk van az Eucharisztia ünneplésében

és az Oltáriszentségben, melyet szentmisén kívül is imádattal veszünk körül.”

A szentségimádási és imaláncra a corpusdomini.katolikus.hu oldalon lehetett jelentkezni. A világ számtalan pontjáról, így például Ugandából, Chiléből, Új-Zélandról, Japánból és Marokkóból is bekapcsolódtak. Több helyen online közvetítették a szentségimádást. Volt, ahol frissen szentelt pap újmiséjével, máshol egész napos imával kötötték össze. Sok európai helyszínen jelenleg is zajlik az imádság, az amerikai helyszínek nagy részén ezután fognak bekapcsolódni.

A Kárpát-medencében több helyen plébániák, iskolák, közösségek fogtak össze és szerveztek közös programot.

Különleges öröm volt látni, hogy Ukrajna és Oroszország területéről is volt bekapcsolódó közösség, bizonyítva, hogy a béke iránti vágy rendkívüli erővel bír az emberek lelkében.

Az egyik szerzetesközösségtől érkezett beszámolóban azt írták, hogy bár ott csak ketten tudtak részt venni a szentségimádáson, de hatalmas erőt adott nekik a tudat, hogy ezekben az órákban szerte a világon több tízezren ugyanúgy imádkoznak az Oltáriszentség előtt, mint ők.

A szervező Országos Lelkipásztori Intézet örömmel veszi, ha a résztvevők pár mondatos beszámolót küldenek a szentségimádásról a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre.

Forrás és fotó: Országos Lelkipásztori Intézet

Magyar Kurír

You have no rights to post comments