A háború rászabadítja a poklot a világra - hírek + ima

Kategória: Cikkek, írások Megjelent: 2023. szeptember 23. szombat

Kirabolt városok, légitámadások civil infrastruktúra és emberek ellen, népirtás - hírek + ima:

- Az ukrán fegyveres erők vezérkarának pénteki esti jelentése szerint az orosz katonák kirabolják a Zaporizzsja régióban található Tokmak helyi lakosságát a pénzügyi támogatás késedelme miatt. Tokmak városában a helyi lakosság továbbra is szenved az orosz megszálló erők katonáinak cselekedeteitől, akik a pénzügyi támogatás késedelme és az élelmiszerhiány miatt tömeges lopásokat folytatnak – írták.
A vezérkar állítása szerint az oroszok arra kényszerítik a civileket, hogy háziállatokat, élelmet és konzerveket adjanak nekik – írja az Ukrajinszka Pravda.

- Az orosz hadsereg rászabadította a poklot az ukránokra - Orosz légitámadás ért hat ukrajnai várost csütörtök hajnalban, két ember meghalt, 21 megsebesült, több helyen tűz ütött ki.
A dél-ukrajnai, frontközeli Herszonban ketten meghaltak és öten megsebesültek, miután találat ért egy lakóépületet – közölte Olekszandr Prokugyin kormányzó.
Kijevben kilencen sebesültek meg, köztük egy 9 éves lány – jelentette be Vitalij Klicsko polgármester, hozzátéve, hogy több lakó- és kereskedelmi épület megrongálódott.
Ihor Klimenko ukrán belügyminiszter közölte, hogy Kijev megye területén több helyen is tűz ütött ki ipari létesítményekben – írta Facebook-oldalán a tárca sajtószolgálata.
Klimenko azt is elmondta, hogy az ukrán főváros három kerületében – Darnyickijben, Szolomenszkijben és Sevcsenkivszkijben – rongálódtak meg épületek a detonációkban.
Hat légicsapás érte az északkelet-ukrajnai Harkiv Szlobidszkij kerületét is, ahol károkat szenvedett a polgári infrastruktúra – közölte Oleh Szinyehubov, a régió kormányzója. Két embert kórházba kellett vinni, a belügyminisztérium tájékoztatása szerint leromboltak egy raktárépületet, írja az MTI.
A közép-ukrajnai Cserkasziban hét ember megsebesült, egy embert a romok alól mentettek ki – mondta el Ihor Klimenko. Az északnyugati Rivne városát is légicsapások érték Vitalij Koval, a régió kormányzója szerint, aki azonban további részleteket nem közölt.
Lviv megye Drohobics városában egy ipari objektum és raktárak rongálódtak meg sorozatos detonációk következtében, az üzemben tűz ütött ki – közölte Makszim Kozickij, a megyei közigazgatási hivatal vezetője. Drohobicsben két kőolaj-feldolgozó üzem, valamint több gépgyár működik.

- Az oroszok célba vették Ukrajna energetikai infrastruktúráját - Jurij Ihnat, az ukrán légierő szóvivője elárulta, hogy az orosz megszállók elkezdtek „vadászni” Ukrajna energetikai infrastruktúrájára – írja az Unian ukrán hírügynökség.
Ukrajna arra figyelmeztetett, hogy nehéz téli hónapok állnak előttük, miután egy hatalmas orosz rakétatámadás polgári infrastruktúrát vett célba – írja az al-Dzsazíra.
Nehéz hónapok állnak előttünk: Oroszország energetikai és kritikusan fontos létesítményeket fog támadni – mondta Olekszij Kuleba, a kijevi elnöki hivatal helyettes vezetője.
A tél, amely Ukrajna egyes részein kemény lehet, hetek múlva beköszönt. Az Ukrenergo ukrán energiaszolgáltató szerint 398 településen nincs áram, mivel a támadások országszerte megrongálták az energetikai létesítményeket.
Hozzátette azonban: túl korai lenne megmondani, hogy Oroszország újabb hadjáratot indított-e Ukrajna energetikai telephelyei ellen.

- Egy civil férfi megsérült a Kijev régiót ért orosz rakétatámadásban, valamint lakóházak és egy kórház is megrongálódott – számolt be az Ukrinform. A nyomozás adatai szerint 2023. szeptember 21-én reggel Oroszország rakétákkal támadta a kijevi régiót. Egy férfi repeszsérüléseket szenvedett a lábán.
Egyes körzetekben családi házak és gazdasági épületek, valamint gépjárművek rongálódtak meg. Egy kórházat is találat ért. Az orosz rakéták szilánkjai egy vállalkozás területére zuhantak, ott tűz ütött ki.
Az orosz támadások által érintett objektumok egyike sem volt katonai célpont.
Ügyészek, szakértők és nyomozók dokumentálják az orosz éjszakai támadás következményeit. A Kijevi Ügyészség eljárási útmutatása alapján előzetes vizsgálatot indítottak a háborús törvények és szokások megsértése miatt.

- Több mint egy tucat európai ország, valamint Ausztrália és Kanada támogatta Ukrajnát az Oroszország elleni bírósági tárgyaláson. Ukrajna azt állítja, Oroszország visszaélt a népirtási egyezménnyel, hogy ürügyet szolgáltasson az invázióhoz – írja a Sky News.
Kijev az ügyet a Nemzetközi Bírósághoz (ICJ), az ENSZ legfelsőbb, államok közötti vitás ügyekben eljáró bíróságához vitte, mindössze néhány nappal az invázió kezdete után. Most 32 állam közölte, hogy Ukrajna támogatására fordul a bírósághoz, mivel Kijev felszólította az ICJ-t, döntsön a joghatóságáról.
Ukrajna azzal érvelt, hogy Oroszország visszaél az ENSZ 1948-as, a második világháborút követően elfogadott népirtási egyezményével, mondván, azért szállt be a konfliktusba, hogy megállítsa a kelet-ukrajnai népirtást.
Az egyezmény a népirtást „valamely nemzeti, etnikai, faji vagy vallási csoport mint olyan teljes vagy részleges elpusztítására irányuló szándékkal elkövetett bűncselekményként” határozza meg. Az egyezményt mintegy 150 állam írta alá, és mindegyiküknek érdeke fűződik ahhoz, hogy a bíróság hogyan értelmezze azt.

Mennyei Atyánk! Kérünk Téged Jézus Krisztus nevében, a mindenkor segítő Szűzanya közbenjárásával, hogy szabadítsd meg a világot a háború poklától! Távolítsd el az antikrisztusi vezetőket, a megszálló seregeket és hozd el a béke és megújulás idejét, mert Benned bízunk! Miatyánk... Üdvözlégy... Dicsőség...

You have no rights to post comments