Rácz András: Mit jelentene hazánknak az ukrajnai megszállás?

Kategória: Cikkek, írások Megjelent: 2024. június 08. szombat

 
„Ukrajna területének jelenleg körülbelül 19 százaléka van megszállva. Kíváncsiságból megrajzoltam, mit jelentene Magyarország számára, ha az ország 19 százalékát szállná meg az ellenség” – kezdi Facebook-posztját Rácz András Ororszország-szakértő, aki így akarta megmutatni, „mit jelentene Oroszország "ukrajnai békéje" Magyarország számára”. Egy jó magyarázat a hamis és a valódi békéről...

„Miért hiszi el bárki is Orbán Viktornak, hogy normális volna azt várni az ukránoktól, hogy adják fel a hazájuk egy részét?

Ukrajna NEM szenvedett vereséget. Sőt, azzal már győzött, hogy az eredeti orosz célokat meg tudta hiúsítani. Tartják a frontokat és mögöttük áll az egész Nyugat. Persze, kemény harcok várnak még Ukrajnára, és jelenleg senki nincs, aki tudná, mikor és hogyan lesz vége, de az azonnali tűzszünet a megszállt területek végleges feladását jelentené” – írja Rácz, aki szerint „az Orbán által hangoztatott béke-narratíva katonai-politikai értelemben kizárólag az agresszor, Oroszország érdekeit szolgálja”.

Rácz úgy látja, „egy azonnali tűzszünet, ami »elismeri a fennálló új területi realitásokat«, lehetőséget adna Moszkvának, hogy stabilizálja az uralmát a megszállt területek felett és közben feltöltse az erősen megtépázott haderejét”. Szerinte „egy fegyverszünet radikálisan csökkentené a támogatást, amit Ukrajna a Nyugattól kap, ami lehetőséget adna Oroszországnak, hogy néhány év múlva újra megtámadhassa a kivérzett, legyengült, magára hagyott Ukrajnát”.

A szakértő szerint „az azonnali tűzszünet a megszállt területek végleges feladását jelentené”, ezután pedig felteszi a kérdést: „Szóval te, kedves olvasó, feladnád Pécset? Vagy Szegedet, vagy Győrt, vagy Békéscsabát? És ha ehelyett inkább megvédenéd a hazádat, akkor vajon mit gondolnál arról, aki a harc abbahagyásáról és a hazád egyötödének feladásáról papol…?”
(444.hu)

You have no rights to post comments