Varázslat és ezotéria-szélhámosság kicsiben és nagyban

Kategória: Cikkek, írások Megjelent: 2014. június 25. szerda

Amerikában felépítették Harry Potter Abszol útját, ez az új szórakoztató központ, lesz itt minden - nálunk már van is, a szélhámosok életmentő masszsázsfotellel tarolnak + bónusz magyar ezoterikus blabla... cikk-összeállítás, egy nap termése:

1. Asszonyom, ön haldoklik, de ez a masszázsfotel megmentheti
"Az elmúlt napokban ugrásszerűen megnőtt az idős, hiszékenyebb és kiszolgáltatottabb fogyasztókat célzó árubemutatókkal kapcsolatos fogyasztói panaszok száma. A pórul járt idősek szinte kivétel nélkül hasonló körülményekről számolnak be: egészségügyi vizsgálatra hívják őket, majd egy viszonylag súlyos diagnózist közölnek, melyre megoldást kizárólag a több százezer forint értékű bioptron lámpa vagy masszázsfotel megvásárlása jelenthet.

Jellemző, hogy a 14 napos elállási jog fogyasztói érvényesítését különböző kifogásokra – leginkább a hiteligénylési folyamat megindítására – hivatkozva jogszerűtlenül megtagadják.

Míg korábban elsősorban szórólapon hívták az érdeklődőket a különböző – rendszerint utazással egybekötött – termékbemutatókra, úgy mostanára a személyre szóló meghívók, telefonos megkeresések és az utcai leszólítás vált meghatározóvá. A meghívásból azonban nem derül ki, hogy a végső cél a fogyasztók meggyőzése a több százezer forintért kínált termékek megvásárlásáról, ugyanis az árubemutatót szervez vállalkozások rendezvényeiket „egészségnapként”, „egészségügyi szűrővizsgálatként”, „teljes körű egészségmegőrző programként”, illetve „ingyenes állapotfelmérésként” hirdetik meg."

2. Floridában felépítették az Abszol utat! Harry Potter-rajongóknak kötelező...

Felépítették Floridában a Harry Potter könyvek vásárló utcáját, az Abszol utat (az erdetiben Diagon Alley), de nem ám csak díszletnek, hanem tényleg lesznek benne mindenféle, a Harry Potterből ismert varázscuccokat áruló boltok.

A Wire-t még megnyitás előtt beengedték az utcába, és a riporter szerint az építők elképesztő részletességgel teremtették meg a film és könyvek varázsos-titkozatos hangulató Abszol útját, tele utalásokkal és a sztorira utaló poénokkal. Az utcában lesz Gringotts is, és lehet majd vajsört inni és hányáspasztillákat venni!

+ bónusz magyar ezoterikus blabla

”Az ember alapvetően fényből és információból áll, ezért irányított szándék által alakítható, ráadásul létezik egy mindent magában foglaló energiamező, amiből elvileg bármikor meríthetünk. Ezért kell rákapcsolódni a nullpont energiamezőre, abba a létállapotba kerülve, amiben megéljük a lehetőségek végtelenségét és a választás szabadságát."

Gyerekkorunkban még egyszerűbb volt, a mesékben elég volt annyit mondani, hókusz-pókusz, csiribókusz... De persze ki hisz ma már a mesékben? A jelek szerint nagyon sokan...
(Az index hírportálról szemezgette a szerk.)

You have no rights to post comments