Kárhozat vár Putyinra, figyelmeztet Filaret pátriárka

Kategória: Cikkek, írások Megjelent: 2014. szeptember 08. hétfő

Megszállta a sátán Vlagyimir Puityin orosz elnököt, és örök kárhozatban lesz a része, hacsak nem lép vissza – erről beszélt a hétvégén Filaret kijevi ortodox pátriárka. A vallási vezető kizárólag az orosz elnököt tette felelőssé az Ukrajnában dúló harcok miatt – jelentette a Moscow Times orosz lap.

„Nagy sajnálattal azt kell mondanom, hogy e világ vezetői között… egy új Káin tűnt fel, aki nem nevével, de tetteivel idézi meg a régit. Akárcsak Káin, a világ első testvérgyilkosa, az előbb említett vezető is a Sátán befolyása alá került” – olvasható a pátriárka honlapján. 
John Kerry amerikai külügyminiszter és Filaret pátriárka feburárban egy emlékműnélForrás: AFP/Sergei Supinskymiddle
„Az ukrán nép testvérének mondja magát, de valójában tettei azt mutatják, ő lett az új Káin, testvérvért ont, és az egész világot hazugságaival lázítja.”

A pátriárka arra kérte a hívőket, imádkozzanak Putyinért, hogy észhez térjen, mert ha nem, akkor „gyalázatos véget ér, és örök kárhozatban lesz része a pokolban.”

Filaret az orosz ortodox egyházzal 1992-ben szakított ukrán ortodox egyházat vezeti, és erősen támogatja az ukrán nemzeti önállóságot. A kelet-ukrajnai harcokban a Moscow Times összesítése szerint eddig 2600 ember vesztette életét.

(origo)

Hozzászólások   

#5 barnan 2014-09-10 21:25
Egy keresztény életében első helyen nem az ortodox egyház vezetője áll, de nem is az ukrán, ahogyan nem is a nyugat vagy éppen a kelet elleni indulat, hanem JóIsten és Jézus tanításai.

Nem látom a múltban azon emberi életeket veszélyeztető helyzetet Ukrajnában, amelyre Jézus azt mondaná, a fegyverek elsütése hordozza magában a megoldást. Helyette azt látom, a "fegyverek" a sötétségbe vitték Európa keleti felét, emberi életeket vettek és vesznek el, nemzetiségeket távolítanak el egymástól, valójában nem védett meg senkit ezen út, viszont majd 3000 ember "élete" kövezi ki már az utat és párhuzamosan embereket vitt/visz halálos bűnbe. Miért, mi célból? Megérte?

Részben fiatal orosz kiskatonák haltak meg, ukránok, civilek, van közöttük különbség? Mindannyian emberek, adott esetben szülőkkel, családdal a háttérben. Miért, mi célból történtek ezen dolgok?

Emberek esnek fegyverrel egymásnak ott hol korábban béke volt. Azt gondolják, hogy a másik oldalon van az ellenfél, az ellenség, pedig nem, mindenhol emberek vannak. A valódi ellenség közös, a bűn illetve a sötétség, amely belül az emberben azt sugallja alattomosan, ez a célod ott a másik ember pedig az ellenséged.

Mi emberek ezen háborúnak lényegében csak vesztesei lehetünk, mindannyian.
#4 Ábel 2014-09-10 09:19
"Filaret az orosz ortodox egyházzal 1992-ben szakított ukrán ortodox egyházat vezeti" - Én egy ilyen egyházszakító véleményére nem sokat adok.
#3 kalifa 2014-09-10 08:47
Halihó!

Idézet - barnan:
Hazugságok, fegyveres öldöklések, ártatlanok, gyermekek halála, mérgezett és sérült lelkek tömege... 
==
 Közelkeleten is.

Üdv!
+1 #2 barnan 2014-09-10 06:57
Hazugságok, fegyveres öldöklések, ártatlanok, gyermekek halála, mérgezett és sérült lelkek tömege Európa keleti felében. Honnan indultunk, merre tartunk, milyen úton, milyen célok mellett, milyen eszközök, milyen módszerek, milyen megtermett gyümölcsök mellett?

"Világunk közepét, origóját egy kereszt jelöli, ahol már a kereszt közepét is kijelölte és elfoglalta valaki" ... Ha ezen kereszt közepére szegeznénk elsődlegesen tekintetünket, ha ezen kereszt közepe lenne saját vonatkoztatási rendszerünk kiindulópontja, vajon milyen lenne világunk körülöttünk?
#1 kalifa 2014-09-10 05:57
;-) Idézet a cíkből:

"Filaret az orosz ortodox egyházzal 1992-ben szakított ukrán ortodox egyházat vezeti, és erősen támogatja az ukrán nemzeti önállóságot.

John Kerry amerikai külügyminiszter és Filare
t pátriárka feburárban egy emlékműnélForrá s: AFP/Sergei Supinskymiddle"

~Madarat tollárol, embert barátjáról~

You have no rights to post comments