Pio atya leveleiből

Kategória: Cikkek, írások Megjelent: 2014. december 19. péntek

Pio atya lelki gyermekeinek írt leveleiből - pár gondolat:

"Jézushoz a szíveddel is szólnod kell, inkább mint a száddal; sőt, bizonyos pillanatokban csak a szíveddel szabad szólni."

 "Az ördögnek egyetlen bejárata van a lelkünkben: az akarat; egyéb rejtett kapuk nincsenek. Nincs olyan bűn, amit nem akarattal követtek el. Ha az akarat nem egyezik bele, nem bűn történt, hanem emberi gyengeség."

 "Az alázatosság és a szeretet együtt járnak. Az egyik megdicsőít, a másik megszentel. Az alázatosság és az erkölcsi tisztaság két szárny, melyek Istenhez emelnek, és szinte megistenítenek minket."

 "Amikor Istennél vagy az imádságban, szemléld önmagad igazságát; szólj Istenhez, ha tudsz, s ha nem vagy rá képes, állj előtte, mutasd magad, és ne tégy semmi egyebet. Így megállni Isten jelenlétében, csak azért, hogy megmutasd: szolgái közé akarsz tartozni - a legszentebb, legkiválóbb, legtisztább és legnagyobb tökéletesség. - Isten látja, elfogadja a jelenlétedet, kedves lesz előtte a hallgatásod; egyszer csak megfogja a kezedet, ő szól hozzád, és száz lépést fog veled együtt megtenni az imádság kertjében."

 "Felfoghatatlan, milyen megkönnyebbülést nyújtunk Jézusnak, nemcsak a fájdalmai iránti részvéttel, hanem ha talál egy lelket, amely szeretetéért nem vigaszt kér, hanem azt, hogy részesedhessen fájdalmában... ha Jézus örülni akar, akkor beszél hozzám fájdalmáról és kérő, egyszerre parancsoló hanggal meghív engem, hogy testemet az övé mellé helyezzem, hogy kínjain enyhítsek."

 Forrás: hitvallás.hu

You have no rights to post comments