Egy 118 éves francia apáca a világ legöregebb embere

Kategória: Érdekességek Megjelent: 2022. április 27. szerda

119 éves korában múlt kedden elhunyt a világ legidősebb élő embere. Kane Tanaka túlélt két-két világháborút és világjárványt is. A japán nő halála után egy francia apáca az új csúcstartó: az 1904-ben született André nővér február 11-én lett 118 éves, írja az Evening Standard.

André nővért már a Guinness Rekordok Könyve is elismerte, mint a legidősebb élő személyt. Az apáca ezzel a harmadik legidősebb francia és a harmadik legidősebb európai, akit a korrekorderek között számon tartanak. Érdekesség, hogy a valaha élt legidősebb ember szintén egy francia nő volt: Jeanne Louise Calment 122 éves korában halt meg 1997-ben.
André nővér a második világháború alatt tanítóként és nevelőnőként dolgozott. Később 28 évig foglalkozott árvákkal és idős emberekkel egy kórházban, mielőtt apáca lett. A francia nővér így egyben a világ legidősebb apácája is, valamint a Covid-túlélők között is korelnöknek számít. A francia nő koronavírustesztje tavaly januárban lett pozitív, de még a februári születésnapja előtt felépült a betegségből.
Az idős apáca állítólag kifejezetten szereti az édességeket, különösen a csokoládét, és minden nap megiszik egy pohár bort.
A már említett Jeanne Louise Calment a jelenlegi korrekorderhez hasonlóan rajongott a csokiért és a vörösborért. Ezek mellett pedig még nagyon szerette az olívaolajat is.
(szmo.hu)