Istent dícsőítette a csapat a döntőbe jutást követően

Kategória: Hírek, események Megjelent: 2024. február 10. szombat

Az Afrika-kupa második elődöntőjében Nigéria válogatottja Dél-Afrika legjobbjaival játszott, ahol 1-1-es állást követően tizenegyesekkel jutottak a döntőbe. Azért is különleges a nigériai csapat közös imája, mert az országban rendszeresek a keresztényeket ért támadások és elnyomások. Tavaly karácsonykor közel 200 embert mészároltak le és több ezer család vált földönfutóvá, amikor Bokkos városának gyülekezetét muszlim fegyveres erők megtámadták. Augusztusban pedig egy baptista gyülekezet 61 éves pásztorát végezték ki hidegvérrel.  

A büntetőpárbaj után a teljes nigériai csapat eufóriában tört ki, voltak akik a szurkolókhoz rohantak, voltak akik a kapusukhoz sietettek. Az ünneplés közben aztán a teljes csapat a kezdőkörben telepedett le, ahol a stáb idősebb tagjaival hálát adtak Istennek a sikerükért.
A mindent eldöntő tizenegyes értékesítője Kelechi Iheanacho így nyilatkozott a mérkőzést követően: "Óriási volt rajtam a nyomás. Megcsinálom vagy megtörünk, ez volt a kérdés. Ezért hálás vagyok Istennek hogy sikerült a döntőbe lőnöm a csapatunkat."
(hetek.hu)

You have no rights to post comments