Egy háború "gyümölcsei" - hogy lássuk, miért kell imádkozni a békéért

Kategória: Hírek, események Megjelent: 2024. június 07. péntek

Több mint félmillió orosz katona tartózkodik Ukrajna területén; Több mint 800 gyermeket öltek meg a háború kezdete óta; Tizenegyezer civil halott és több, mint húszezer sebesült; Egy nap alatt 22 települést támadtak; dróneső és rakétazápor lakott területekre...

- Több mint félmillió orosz katona tartózkodik Ukrajna területén és a határon - Az ukrajnai háborúban jelenleg az Orosz Föderáció mintegy 550 ezer katonát koncentrál az ukrán határ közelében és a megszállt területeken – írja a Unian. A forrás szerint az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat, az orosz gárda és más az Orosz Föderációhoz tartozó erők mintegy 32 ezer képviselője lát el rendőri feladatokat az orosz ellenőrzés alatt álló területeken.

- Több mint 800 gyermeket öltek meg a háború kezdete óta - Több mint 800 gyermeket öltek meg Oroszország ukrajnai háborújának 2014-es kezdete óta, köztük legalább 551-et a teljes körű invázió során – mondta Andrij Kosztyin főügyész június 4-én a The Kyiv Independent beszámolója szerint. Kosztyin szerint legalább 1368 gyermek is megsérült a totális háború következtében.

- Oroszország agressziós háborúja elképesztő áldozatokat követelt Ukrajna civil lakosságától. Az ENSZ áprilisban közölte, hogy csaknem 11 ezer civil halálát és több mint 20 500 sebesültet regisztrált. A tényleges szám valószínűleg magasabb, mivel Oroszország megakadályozza a független megfigyelést a legsúlyosabb pusztítást elszenvedett megszállt területeken, például Mariupolban.

- Egy nap alatt 22 települést támadtak meg az oroszok Herszonban
Június 4-én az orosz csapatok 22 várost és falut támadtak meg Herszon régióban, egy civil meghalt, nyolc másik megsebesült – írja az Ukrinform. Ezt Olekszandr Prokudin, a herszoni területi katonai közigazgatás vezetője közölte a Telegramon közzétett bejegyzésében. A támadók célba vettek egy oktatási intézményt, egy kollégiumot, egy irodaépületet, egy vendéglátóipari létesítményt és üzleteket. Egy gázvezeték, nyolc magánház, autóbuszok és személygépkocsik is megrongálódtak. Egy ember meghalt, nyolc másik pedig megsebesült az orosz agresszió következtében – írta Olekszandr Prokudin. Az elmúlt napon Novotyaginka, Antonivka, Sadove, Kizomys, Priozerne, Bilozerka, Romashkovo, Staniszlav, Beriszlav, Tyaginka, Havrijlivka, Tarasa Sevcsenko, Mikhajilivka, Milove és Herszon városa ellenséges tűz és légicsapások alá került. Az orosz támadás főként a régió lakossági központjainak lakónegyedeit érte: 3 toronyház és 14 magánház sérült meg. Egy hipermarket és egy garázs megsemmisült, autók rongálódtak meg.
Emellett dróntámadás is történt éjjel, a légvédelmi erők három Sahíd típusú pilóta nélküli repülőgépet semmisítettek meg – tette hozzá.
 
- Dróneső zúdult Ukrajna több régiójára - Június 7-re virradó éjszaka az oroszok rakéta- és légicsapásokat mértek Ukrajna különböző régióira, valamint Shahed támadódrónokat vetettek be – közölte Mikola Olescsuk, a fegyveres erők parancsnoka az Unian szerint. Az oroszok összesen 53 darab Shahed típusú drónt indítottak és öt cirkálórakétát is kilőttek, Kijev, Hmelnyickij, Harkiv, Kirovográd, Herszon, Odessza, Mikolajiv, Zaporizzsja és Dnyipropetrovszk területek is érintettek voltak.

Naponta feltesszük az imakilenced imáit a békéért és a választások Isten akarata szerinti megvalósulásáért, imádkozzunk mindannyian, együtt, nagy erővel:  https://szeretetfoldje.hu/index.php/imadsagok-hazankert

You have no rights to post comments