A pápa megint jól odamondogatott...

Kategória: Hírek, események Megjelent: 2014. június 29. vasárnap

Ferenc pápa a vasárnapi interjúban: "A szegénység zászlaja a kereszténységé. A kommunisták lopták el. Marx nem talált fel semmi újat."...

Ferenc pápa az Il Messaggero római napilapban vasárnap megjelent interjúban beszélt a szegénységről, a politikusok korrupciójáról és korunk erkölcsi sodrásáról. 

„A mai politikának az a baja, hogy leértékelődött, megrontotta a korrupció és a csúszópénz” − nyilatkozta a pápa és hozzátette, hogy nehéz becsületesnek maradni a politikában, egyes politikusok ugyan tisztán szeretnének cselekedni, de magával sodorja őket korunk erkölcsi romlása.

A pápa szerint a szegénység leküzdéséhez jó szociális politika kell, amiben az egyház tagjai is segítséget nyújtanak. A születések számának csökkenése pedig két okból ered: az egyik a gazdasági válság, a másik a modern ember egoizmusa. Statisztikákat sorolt, hogy mire költjük a legtöbbet, és az ezen a listán előkelő helyen szereplő háziállatokra azt mondta: a háziállatokra fordított túlzott költekezés is a romlás jele. (MTI)

You have no rights to post comments