Kolostor bankároknak - az érsek a székhelyét ajánlotta fel...

Kategória: Hírek, események Megjelent: 2014. október 16. csütörtök

Imádkozni, etikát tanulni és a szegényekkel együtt dolgozni – erre hívja Justin Welby anglikán prímás, canterburyi érsek a leendő bankárokat. A jelentkezők egy évet töltenek ebben a monasztikus jegyeket viselő életformában. A Vatikáni Rádió mutatta be Welby tervét.

A canterburyi érsek hivatali székhelyét – a Lambeth Palace-t – ajánlotta fel arra, hogy ott működhessen az a kolostor, ahol leendő bankárok, pénzügyi menedzserek kapnak lehetőséget egy éven át etikát, filozófiát tanulni, valamint imádkozni és a szegényekkel együtt dolgozni – adta hírül a Vatikáni Rádió német szerkesztősége a Daily Telegraph brit napilap híre nyomán. Az 58 éves Welby érsek – mielőtt az 1980-as években az egyházi szolgálatot vállalta – az Elf Acquitaine, illetve az Enterprise Oil olajipari cégnél töltött be vezető állásokat.

Canterbury érseke kezdeményezését indokolva azt hangsúlyozta: ha nem változik meg a következő öt évben a vezetési kultúra, akkor a pénzügyi szolgáltatási szektort túlszabályozás és évtizedekre kiható bizalomvesztés fenyegeti. Egy év a monasztikus jellegű életformában elmélyíti az önismeretet, megtanít reflektálni saját cselekedeteinkre, segít megérteni belső motivációinkat, ugyanakkor megismertet a teológia emberképével, mindemellett elősegíti a közösségi igényt, érzékennyé tesz a szegények problémáira, így egy életre meghatározó hatást tud kifejteni a személyiségre.


Az anglikán prímás szeptember közepén tette közzé 20 és 35 év közötti fiataloknak szóló felhívását az elvonulás évének megkezdésére. A Lambeth Palace egyelőre 16 főt tud befogadni, de további 40 érdeklődő kapcsolódhat be „külsősként” a programba.

Fotó: The Times és Justin Welby érsek honlapja

Magyar Kurír

Hozzászólások   

+2 #3 szerk 2014-10-16 09:29
Kedves lausdeo!
Igazad van - ne felejts el szólni, amikor te osztod a tiédet...
#2 lausdeo 2014-10-16 09:13
„Jó Mester! Mit tegyek, hogy elnyerjem az örök életet?”
... Jézus ránézett és megkedvelte. „Valami hiányzik még belőled – mondta neki. – Menj, add el, amid van, oszd szét a szegények közt, és így kincsed lesz az égben, aztán gyere és kövess engem!” Ennek hallatára az elszomorodott és leverten távozott, mert nagy vagyona volt. (Mk 10, 17-22)
#1 lausdeo 2014-10-16 07:22
"Kutyából, nem lesz szalonna,
A suszterból, primadonna,
Szalmalángból nem lesz kráter,
Nyúlból nem lesz hózentráger..."

You have no rights to post comments