Emléknapot kapott II. Rákóczi Ferenc

Kategória: Hírek, események Megjelent: 2015. március 22. vasárnap

II. Rákóczi Ferenc nem csak azért példakép számunkra, mert bár élhetett volna kényelemben, mégis elvállalta, hogy hazánk szabadságküzdelmének élére áll, hanem azért is, mert a bukás után sem fogadta el a felkínált osztrák jólétet, hanem kitartott hite és elvei mellett és a száműzetést választotta. Mélyen hívő keresztény volt, imái szerepelnek az ingyenesen terjesztett imafüzetünkben is. Most II. Rákóczi Ferenc emléknapjává nyilvánította az Országgyűlés március 27-ét, a magyar főnemes születése napját.

Az emléknappal támogatják és szorgalmazzák a Rákóczi-szabadságharccal kapcsolatos megemlékezések szervezését, oktatási anyagok készítését. Egyben tisztelettel adóznak a „Cum Deo pro patria et libertate" (Istennel a hazáért és szabadságért ) zászló alatt II. Rákóczi Ferencre felesküdöttek emléke előtt, akik a magyar szabadság kivívásáért küzdöttek.
II. Rákóczi Ferenc 1676 március 27-én született. A magyar főnemes a 18. század elején hazánk teljes függetlenségét kívánta kivívni a később róla elnevezett szabadságharcban.
(origo.hu)

You have no rights to post comments