Harrach: Még több emberre ki kell terjeszteni a szabad vasárnapot

Kategória: Hírek, események Megjelent: 2015. március 24. kedd

A KDNP nem foglalkozik hatástanulmányokkal, nem ez a dolga – mondta a frakcióvezető a Népszabadságnak. Harrach Péter szerint két hónap múlva át kell tekinteni a tapasztalatokat, és a kormánynak rendeletben, kivételekkel kell biztosítania, hogy az üdülőhelyeken vasárnap is nyitva legyenek az üzletek. Azt mondta, hogy a KDNP már négy éve javasolta, hogy tizenkét olyan vasárnap legyen, amikor nyitva lehetnek az üzletek.

Ha ezt elfogadták volna, akkor a Balatonon az üzletek főszezonban vasárnap is nyitva lehetnének. A kereszténydemokrata képviselő szerint, ha a gazdaság lehetővé teszi más területen is biztosítani kell a szabad vasárnapot. Fő szabályként szeretné, hogy ne dolgozzanak az emberek az egyetlen közös pihenőnapon. A szabad vasárnapot kiterjesztenék nemcsak a kereskedelemre, hanem máshol is, mivel szerinte még mindig egymillió ember dolgozik vasárnap.
A kivételek a folyamatos munkavégzést igénylő üzemekben megmaradnának, de szerinte most a Munka törvénykönyve túl lazán szabályozza a kérdést, kibúvási lehetőséget ad. Ma is pihenőnapnak számít a vasárnap, és nem lenne ördögtől való, ha valóban csak az dolgozna vasárnap, akinek muszáj.
(index.hu)

Hozzászólások   

#2 sz.f.m. 2015-03-24 16:14
Our Lady of La Salette! Bocsánat a hibás írásért!
sz.f.m.knzc
#1 sz.f.m. 2015-03-24 10:14
Figyelembe véve, hogy a La Saleti Szűzanya kérése is az volt, hogy vasárnap az emberek ne dolgozzanak, csak helyeselni tudom! Rossz látni, amikor pl. egész héten dolgozó embereket még szombaton (szabad szombat hová lettél?) és vasárnap is dolgoztatnak. Morzsákat kapnak, és fáradtan kezdhetik a következő hetet. Az én kisebbik öcsém dolgozott ilyen helyen, egy év után kirugták, és majdnem elmentem a vállalkozónak megköszönni, mert halálosan fáradt volt a testvérem. Heteken át csak pihent, aludt még az Forma -1 nézése közben is, pedig rajong érte.
Szűzanya szerint a vasárnapi munkán egyszerűen nincs áldás és ez igaz!!!!
sz.f.m.

You have no rights to post comments