Magyar gazdagok, röviden

Kategória: Hírek, események Megjelent: 2017. február 01. szerda

Nagyot gazdagodtak a leggazdagabbak: 2016-ban több mint 500 milliárd forinttal lett gazdagabb a leggazdagabb 50 ezer magyar, így a a Blochamps Capital adatai alapján a magyar privátbanki ügyfelek vagyon a tavaly év végére már elérte a 4 ezer milliárd forintot. Ennél az 50 ezer embernél volt a a háztartások betét- és értékpapírvagyonának több mint 20 százaléka - írja a Világgazdaság.

Hozzászólások   

#2 Gyula... 2017-02-04 22:26
Kedves Zoltán!
Minden elismerésem az ismerősödé. Én is ismerek nagyon rendes "mágnás testvéreket"! :-) Sőt, nagyon hálás vagyok mindenkinek, aki minket támogat (és imádkozom jótevőinkért), nélkülük a missziós munkánkat sem tudnánk így folytatni. A hír felrakásával azt akartam megmutatni, hogy hazánkban (is) nőnek az egyenlőtlensége k - és ez nem jó. És ezen nem lehet pusztán jótékonykodássa l segíteni. Itt valami alapvető baj van (a velággal)... Megértésedet kérve, szeretettel: Gyula
#1 Zoltán 2017-02-04 19:35
Kedves Gyula!


A cikkel kapcsolatban két dolog jutott az eszembe. Az egyik "50.000-es" körbe tartozó ember a szocializmus éveiben ugyanannál a vállalnál dolgozott, ahol én. Igaz, hogy ő viszonylag fiatalon már osztályvezető volt. Az évek során igazi nagyvállalkozó lett, de amiről kevesen tudnak, hogy már több éve 3 teherautót biztosít teljesen térítésmentesen a dévai alapítvány számára, hogy a karácsonyi angyalos ajándékok Budapestről Csaba testvér gyerekotthonaib a jussanak.Ezen kívül -mikor két éve részt vettem a rakodásban- még egy raklap (kb 500-600 kg) mosóport is küldött a gyerekotthonokb a. (Lehet, hogy korábban is, és tavaly is küldött mosóport.)
A vejem egy olyan magyar tulajdonú cégnél dolgozik, akik a világ nagy gyógyszergyárai nak készítenek szoftvereket. Kb. 120 ember/család normális megélhetését biztosítja a tulajdonos/ügyvezető.
A cég tavalyi árbevétele, alapvetően export munkákból elérte a 3 milliárd forintot. Nem ismerem a cégvezetést és a tulajdonosi struktúrát, így nem tudom, hogy a cégből kivonható nyereség hány emberé, de azt hiszem, hogy az ilyen emberek teljesítménye példamutató.

You have no rights to post comments