Imanap hazánkért levél, 2022

Kategória: imádságok hazánkért Megjelent: 2022. január 08. szombat

Kedves Testvérek!

 

Még 2004-ben, az első Imanap szervezésekor kaptuk ezt az igét: „Kerestem köztük olyan embert, aki falat építene, és odaállna a résbe elém az országért...” (Ez. 22, 30) Ilyen ember volt egykor Árpád-házi Szent Margit, akinek az ünnepnapjára, január 18-ára szervezzük azóta is az Imanapot hazánkért. Mi hisszük és valljuk, hogy „nagy ereje van a buzgó ember könyörgésének” (Jak 5, 16). Bizony nagy szükség van most Isten helyreállító és megújító kegyelmére egyházunkban és hazánkban!

 

Politikai és gazdasági válság, járvány és morális összeomlás (mindezekről bővebben fogunk írni a január 10-i, hétfői Ehetiben a honlapunkon), mi azonban hiszünk az imádság erejében. Pál apostol így biztat minket: „Végezzetek imát minden emberért... ez jó és kedves üdvözítő Istenünk szemében...” (1Tim. 2, 1-4)

 

Az ezévi vezérigében is komoly buzdítást kaptunk az imaharcra, hiszen Isten arra biztat minket, hogy kérjünk és kapunk, keressünk és találunk (lásd: https://szeretetfoldje.hu/index.php/eheti/16150-a-2022-evre-kapott-evi-ige) Látjuk azt is, hogy az országban számtalan imakezdeményezés indult - lélekben összekapcsolódva imádkozunk, hiszen a szívből jövő, közös ima nagyon erős. Ha számos ember imádkozik, akkor az emberek kiengesztelődnek egymással, összefognak helyes és jó célok megvalósításáért, megosztoznak lelki és anyagi javaikon és azt keresik majd, ami összeköti őket a szeretetben...

 

Mi hisszük, hogy ha sokan imádkoznának Magyarország megtéréséért, sok csoda történne és hazánk valóban a Szeretet földjévé válna.  Ezért közbenjáróként kell Isten elé térdelnünk a népért, hogy sok kegyelmet kapjunk az Úrtól, és hogy amit kapunk, hiábavalóvá ne legyen.

 

Ennek érdekében hétfőtől imakilencedet kezdünk, hogy a hazánkban lévő hét főbűn és az égbekiáltó bűnök miatt Istenhez kiáltsunk (minden nap feltesszük a honlapunkra is az imát) kiengesztelődésért és a megtérés és megújulás kegyelméért. Kérlek benneteket, kapcsolódjatok be ti is ezekkel az imákkal, hogy kérésünk megrendítse az eget, Isten kegyelmei elérjenek hozzánk és megvalósítsák bennük és közöttünk mindazt a jót, amit Ő eltervezett életünkben.

 

Imádságaink nem haszontalanok. Nem volt az Árpád-házi Szent Margit imája sem, aki egy kifosztott és lerabolt országban, a tatárjárás utáni időkben nőtt fel, egy kemény és viszálykodó család tagjaként. Mégis meghallotta az Úr hívását és kitartott mellette. Imájára és közbenjárására pedig kibékült apja (IV. Béla király) a fiával, véget ért a testvérháború és újjáépült az ország.

 

Nekünk is így kell tenni: imádkozni és cselekedni.

 

Arra szeretnék kérni, biztatni mindenkit, hogy január 18-án, Árpád-házi Szent Margit ünnepén egyénileg és közösségeinkben, templomainkban és lakóhelyünkön térdeljünk az Úr elé egyházunkért és hazánkért, vezetőinkért és a vezetettekért, jó tervekért és jó megvalósításért, az együttérzés és szeretet növekedéséért… Váljunk a megbékélés és kiengesztelődés embereivé, „türelemmel munkálva üdvösségünket”. Imádkozzunk egyénileg és/vagy, közösségben, ajánljunk fel szentmisét, tegyünk jót és jól.

 

További terveinkben szerepel, hogy az imaharc elősegítésére egy ingyenes füzetet is kinyomtatunk, és azon is gondolkodunk, hogy a hazánk hivatásáról és megújulásáról, szépségéről és jelentőségéről szóló régebben kiadott és azóta elfogyott könyveink egy részét egybefogva, újra szerkesztve kiadjuk, hogy újra rácsodálkozhassunk, milyen nagy dolgokat gondolt el rólunk az Úr.

 

Sajnos az ingyenes imafüzeteink elfogytak és újat most nem tudunk nyomtatni, de a nagyalakú, 700 Ft-os Szeretet földje imafüzetünkből még lehet rendelni (lásd: https://szeretetfoldje.hu/index.php/konyveink/11359-vegre-megjelent)

 

Buzgóságotokban bízva, imával és szeretettel: Sipos Gyula (www.szeretetfoldje.hu)

2022.01.08.

ui.: Ha esetleg szeretnétek megosztani a saját gondolataitokat, vagy az Imanap után beszámolót írni az alkalmatokról, az örömmel vesszük, írjátok meg az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. levélcímre!

You have no rights to post comments