6 HETES IMA A BÉKÉÉRT - közbenjárás imával és böjttel

Kategória: imádságok hazánkért Megjelent: 2022. augusztus 10. szerda

"Egyre többen tapasztaljuk, hogy viszályok békétlenségek, háborúk rázzák meg világunkat. Szent Pál levelei nyomán azt is tudjuk, hogy ezek a jelenségek egy sokkal mélyebb, szellemi-lelki harc megnyilvánulásai és olyan hatalmas háttér erők mozgatják, amelyek legyőzéséhez vagy megállításához a mi emberi erőnk kevés. Ezért fordulunk most a Mennyei Atyához kérve angyalai segítségét a következő 6 hét során, hogy az Ő békéje legyen újra a világban! Mit tehetünk?

Szent Pál arra szólít fel, hogy "szüntelen imádkozzatok", öltsétek fel a "lelki fegyvereket", és álljatok be ebbe a harcba, ahol "Isten velünk" van mindig.

Tehát arra hívunk benneteket legyünk Krisztus katonái, hogy az Őbenne való öröm által megerősödjünk a béke építésére!

Hívunk tehát minden keresztényt, hogy csatlakozzatok hozzánk és imádkozzunk együtt a békéért 6 héten keresztül, 2022. augusztus 15-től szeptember 29-ig, minden nap!

Az imádság 6 területe, amelyek hetente követik egymást és amely során kérjük Istent küldje el angyalait, hogy békét munkáljanak:

1. a szívünkben

2. a családjainkban

3. a közvetlen környezetünkben, a közösségeinkben

4. a nemzeteinkben (horvát, lengyel, szlovén, magyar)

5. Európában

6. az egész világon

Ha velünk tartasz, annyit vállalsz, hogy 6 héten keresztül minden nap imádkozol a békéért az éppen aktuális témában 10 percet és vállalsz valamilyen böjtöt. (Nincs meghatározva, hogy mit és mennyit kell imádkozni, ha mégis szükséged lenne segítségre, mellékletben küldünk egy imát. A böjt sincs meghatározva, de arra hívunk, hogy akár a szokásos szerda és vagy pénteki kenyér-víz böjttel, akár rendhagyó módon - kevesebb kávé, alkohol, cigaretta, telefon, közösségi média, kütyüzés, stb. felajánlásával csatlakozz a böjthöz.)

Hetente egyszer, szerda este 20:00 -kor online találkozónk is lesz. Ez is egy lehetőség (tehát nem kötelező vállalás), hogy közösen dicsérjük az Urat és imádkozzunk a békéért.

Ha hívást érzel, kérjük jelentkezz a Nemzetközi Közbenjáró Ima Hálózat e-mail címén:

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Imával, szeretettel:

a Nemzetközi Közbenjáró Ima Hálózat szolgálói

https://ih-hu.webnode.hu/"

a „Nemzetközi Közbenjáró Imahálózat Európáért” ez évi szándékaira

Imádkozzunk Európa békéjéért! „Mennyei Atyánk! Te szereted az embert, és nem akarod a pusztulást. Egy szívvel kérünk, tekints Ukrajnára, és akadályozd meg, hogy a háború még több nemzetre kiterjedjen, vágd el a háborút tápláló gyökereket és teremts békét a szívekben, családokban s a nemzetek között!”

Imádkozunk, hogy az Egyház hitbéli válsága felett győzzön megújulásunk a Szentlélekben!  „Mennyei Atyánk, adj megtérést és hitben való megújulást először a keresztényeknek! Áraszd ránk a Szentlélek megújító ajándékát, hogy elteljünk Vele! Segíts, hogy befogadjuk karizmáit és megteremjük gyümölcseit! Add, hogy mindig bátran kiálljunk hitünk mellett és hogy megalkuvás nélkül hirdessük Jézus Krisztus Evangéliumát, a Szentlélek erejében és szeretetében!”

Imádkozunk, hogy a tömeges hitehagyás és a keresztényellenes törekvések ellenében ragyogjon fel a hit világossága! „Mennyei Atyánk! Áraszd ki Szent Lelkedet minden emberre, különösen a fiatalokra! Hozd el az ébredés, az új evangelizáció idejét, hogy az emberek nagy számban megtérjenek és visszatérjenek Hozzád, s felismerjék Igazságodat! Jézus Krisztus nevében kérünk, hogy törd meg az ellenünk támadó hazug ideológiák erejét!”

Imádkozunk, hogy erősödjön meg és teljesedjen ki nemzeteink keresztény identitása! „Mennyei Atyánk! Keresztény hitünk a mi legnagyobb kincsünk, hiszen ez az üdvösség, az Igazság és a szeretet útja számunkra, amely összekapcsol Veled, Istenünk! Add, hogy nemzetünk és egész Európa megmaradhasson és elmélyülhessen eredeti, keresztény identitásában! Óvj meg minket bármilyen vallási szélsőség fenyegetésétől és a tömeges illegális migráció minden negatív következményétől!”

Imádkozunk a Covid-krízis megszűnéséért, annak minden káros hatásával együtt! „Mennyei Atyánk, a Te Fiad, Jézus Krisztus kereszthalálával és feltámadásával legyőzte a bűn, a halál és a gonoszlélek uralmát! Az Ő győzelme által kérünk, fékezd meg a Covid járványt, és adj szabadulást annak minden negatív egészségügyi, lelki, társadalmi és gazdasági hatásától!”

Imádkozunk Isten szíve szerinti, jó politikai kormányzásért országainkban! „Mennyei Atyánk, köszönjük, hogy kezedben van a királyok szíve (vö: Péld 21:1). Imádkozunk, nemzeteink jelenlegi és leendő vezetőiért, valamint minden feljebbvalóért: vezesd és alakítsd őket szent szíved szerint, hogy szabad, békés és csendes életet élhessünk, telve istenfélelemmel és tisztességgel!”

Imádkozunk a média tisztességes, és a valóságot hűen tükröző működéséért! „Mennyei Atyánk! Könyörgünk a média megtisztulásáért és azért, hogy egyre inkább olyan tartalmakat közöljön, amelyek összhangban vannak a Te Szent akaratoddal és legfőbb üzeneteddel, az Evangélium Örömhírével!”

You have no rights to post comments