Napi firkák, rajzok és szövegek, itt és most...

Kategória: Irodalom Megjelent: 2022. szeptember 18. vasárnap

Gránát; Extradiétás Kóla; Sejtettem!; Gyertyák - azaz napi firkák, rajzok és szövegek, egy kis derű, tessék parancsolni:

 (Gránát)
Gránátkő: ásvány, kedvelt ezoterikus szimbólum, amelynek a csillagokkal való kapcsolatát, gyógyító hatását hangsúlyozzák, így válik piacilag értékesíthetővé. Gyűrűt, fülbevalót, karkötőt készítenek belőle.
Gránátalma: Nagyobb cserje, vagy kisebb fa termetű, akár néhány száz évig élő növény. Gyümölcse kezdetben zöld, később narancssárga színű, átmérője kb. 10 cm. A termés sokmagvú, rekeszes bogyótermés. A vastag héj alatt fehér hártyákkal osztott gyümölcs rengeteg apró magot tartalmaz, a magokon különálló gyümölcshús van. A gránátalma nagy mennyiségű flavonoidot (mint például antociánt és kvercetint) tartalmaz. Káliumban, C-vitaminban és kalciumban gazdag.
Kézigránát: robbanóanyaggal töltött közelharci fegyver, amelyet kézi erővel hajítanak el. Három fajtája létezik: robbanó-, kémiai és füstgránát. A robbanógránát a modern harcászatban terjedt el, működési elve az, hogy a kibiztosítás után egy bizonyos idő elteltével (általában 3-4 másodperc) felrobbanjon és minél több embert megöljön, illetve legalább megsebesítsen.

 (Extradiétás Kóla)
Igen, ezt is megalkottuk! Szeretne egészséges és karcsú lenni? Mostantól ez nem probléma! Felejtse el az ízetlen ételeket, az önsanyargató diétákat, mi jobbat mutatunk! Cégünk - amely a nikotinmentes, füstmentes cigirudacska megalkotásával oly sokaknak segített már az egészséges életmód kialakításában -, kifejlesztette önnek az extradiétás kólát! Már a termékünk látványa is sugallja, tudatalattira hatva erősíti a pozitív képet: igen, én is ilyen karcsú leszek! Az extradiétás kóla szabadalmaztatott újdonsága, hogy nincs kupakja! Sőt, egyáltalán nem nyitható, csak egy kis szopóka van a tetején, saját fejlesztésű mikroporózus természetes műanyagból. Az íz átjön, de a kalória nem! Egy E-Kóla akár évekig is elég lehet, miközben használata csökkenti az éhségérzetet és garantálja a teltség-érzést! Próbálja ki most! Ha extrakedvezményes akciónk részeként most megrendel egy darabot, ajándékba adunk hozzá két cigarettarudacskát is! Lepje meg családtagjait, barátait egészséggel! Ha egy kartonnal rendel az extradiétás kólából, megkapja mellé a cigirudacskákat is és a postaköltséget is mi álljuk! Iratkozzon fel hírlevelünkre és kövesse figyelemmel újdonságainkat és akcióinkat: minden héten meglepetés!

 (Sejtettem!)
Sejtettem, hogy te nem elégszel meg azzal, hogy rendes sejt legyél! Neked derogál ebihalnak lenni, kötözködsz, hogy mi nem is halak vagyunk, akkor meg minek nevezzük így magunkat, állandóan jár a szád, okoskodsz, belekötnél az élő fába is! Na jó, ez csak egy mondás, fogalmam sincs, mi az a fa, de ennek nincs is jelentősége! Inkább beszéljünk arról, hogy már megint mit tettél?! Mi az, hogy lábat növesztesz? Hát ki engedte meg neked, hogy ezt tedd? Ki adott rá engedélyt? És arra nem gondoltál, hogy mi történik, ha a többiek utánozni akarnak? Tele lesz a tavuk ide-oda dülöngélő, ezeket az izéket maga után vonszoló mutáns halakkal! Ezt akartad?! Így bánsz a testvéreiddel?! Hogy fognak így elmenekülni, ha jön a Tudjukki?! És nem érdekelnek a te úgynevezett vízióid, hogy béka leszel. Ez csak egy újabb nagyzási hóbort nálad, és nekünk már nagyon elegünk van ebből! Azt ajánlom, nyomatékosan, hogy tüntesd el azokat a lábakat, de gyorsan, és térj vissza a csapathoz, amíg még lehet!

 (Gyertyák)
- Hát te mit nyomsz úgy?
- Nagyobb lángot!
- És az jó?
- Persze, hogy jó! Azért vagyunk gyertyák, vagy nem?
- Nem is tudom. Én akkor is gyertya voltam, amikor még nem gyújtottak meg. Igazából most inkább kellemetlenül érzem magam. Úgy értem, tudod, hogy megyünk össze, meg ez a forróság a fejemben…
- Így is, úgy is végünk lesz egyszer. Akkor legalább égjünk rendesen. Nagy lánggal! Világítsunk!
- Jó, de mit világítasz meg?
- Mi mást, a sötétséget…
(Rajz: ifj. Sipos Gyula, szöveg: Sípos (S) Gyula Facebook: Napi firka, #napifirka )

You have no rights to post comments