Beszámoló a Szeretet Földje 2023. évi munkájáról

Kategória: Munkanapló Megjelent: 2023. december 29. péntek

 „Hogy hazánk a Szeretet földje legyen!”

A 2023-as év többek között az imádság éve volt – különösen is sürgetőnek éreztük, hogy egész évben imádkozzunk és dolgozzunk a békéért -, de az előadások és szemináriumok éve és még sok minden másé is.  Kötőjeles rövid beszámoló az éves munkánkról:

 

- Fenntartjuk és működtetjük Törökbálinton a Szeretetláng kápolna és közösségi házat. A hétköznapi négy közösségi alkalomból hármat (hétfő esti gitáros közösségi összejövetelt, keddi és csütörtöki szentségimádást) itt tartunk, ebből kettő szentmisével (szerdán a Mária segíts kápolnában vagyunk), ezen kívül legalább kétheti rendszerességgel élő adást készítünk az interneten keresztül…

 

- A heti rendszeres összejöveteleinken és a negyedévi Szeretetláng lelki napokon túl lehetőséget biztosítottunk más szervezeteknek is, hogy a közösségi házban összejövetelt tartsanak (tanfolyamok, keresztelők, zenekar- és kórus próbák, stb.).

 

- Közösségi házunkban volt idén a Jézus élete szeminárium és a három részes Isten akaratának megismerése, valamint a Prófétai egyház – sorozat. Helyet biztosítottunk Alfa-kurzusoknak, itt működik a Filmklubunk és az Alkotóközösségünk és itt tartottuk a nyári alkotótáborunkat is.

 

- Idén több Alfa-kurzusban segédkeztünk (Törökbálint, Érd, Százhalombatta), egy Szentlélek-szemináriumon (Budapest) és egy Eloldozva-kurzuson (Érd). Törökbálinton kívül még összesen 13 lelki napot és/vagy gyógyító összejövetelt tartottunk (Balatoncsicsó, Székesfehérvár, Érd, Gyál, Köveskál, Soroksár, Budapest, Tokod, Töreki, stb.), valamint előadásokat felkérésre különböző helyeken. Közösségünk tagjai aktívan részt vesznek több egyházközség életében és munkájuk szép gyümölcsöt terem. Nyári közösségi kirándulásunkon idén Majkra mentünk.

 

- Megtartottuk a szokásos Szeretetláng ünnepet lángátadással és a lelki adoptálást is, az imakilencedeket és a hagyományos Imanapot hazánkért január 18-ra, Árpád-házi Szent Margit ünnepére és különösen sok imát kezdeményeztünk a békéért.

 

- Idén hat kiállítás volt a közösségi házunkban, alkotóközösségünk néhány tagja pedig az országban több helyen bemutatkozhatott képzőművészeti tárlaton.

 

- Idén is megszerveztük a Szeretet Földje Találkozót, lelki nappal, gyógyító imával és képzőművész kiállítással. Szervezői és segítői voltunk egyházmegyénkben a regionális katolikus karizmatikus találkozónak, és részt vettünk az Országos Katolikus Karizmatikus Találkozón, az Országos Szeretetláng Találkozón és a Szeretetláng Fesztiválon is. (Az előadások fent vannak a honlapunkon és a videó-csatornánkon.)

 

- A cigánymissziónk keretében az érdi Tanodába járnak át közösségi tagjaink segíteni, Tarnóczi Marika pedig továbbra is szervezi a túlkoros emberek oktatását és szociális segít munkát.

 

- Sajtóapostolságunk részeként megjelentettük a Szeretet földje ingyenes negyedévi újságunkat, valamint kinyomtattunk ötféle leporellót, tájékoztató anyagot is. Kiadtuk Éberlein Éva könyvét (Az első pelustól az iskoláig) egy füzetet (Gyógyító kilenced és Krisztus győzelmes keresztútja), valamint egy mesekönyvet (Szeretetláng mesék).

 

- Ide tartozik jelenlétünk a világhálón: a naponta frissülő Szeretet földje honlap (szeretetfoldje.hu többszáz látogatóval), a youtube videó-csatornánk (szeretet földje) és a facebook-os tartalmak. A honlapunkon több, mint húsz menüpont van, ahová tartalmakat teszünk fel, célunk továbbra is az, hogy széles látókörű keresztény honlapot készítsünk, ami sok emberhez eljut, gondolkodásra és imára késztet…. A levelezőlistára szívesen felírunk minden érdeklődőt, jelentkezni lehet elérhetőségeinken.

 

 A Szeretet földje youtube-csatornánkon jelenleg 1187 feliratkozó van. Idén 112 videót tettünk fel – ebből 21 élő adás -, valamint 5 short, azaz rövid videó. (Lelki napokon tartott előadások, kiállítások anyagai, a szerda esti élő adások, zenék, a teremtésvédelmi műsorban elhangzott kis színesek, mesék és még sok minden más, összesen 24 lejátszási listában. Az idén felrakott anyagok közül a legtöbben Fábry Kornél atyának az érdi regionális karizmatikus találkozón tartott egyik előadását nézték meg, 9262-en.)

 

- Továbbra is lehetőséget és segítséget biztosítottunk adománygyűjtésre az Alapítványon keresztül más – céljainkkal egyező – szervezeteknek. Szívesen segítjük az egyházközségeink életét az igeliturgiák, imaórák tartásával, a templomi szentségimádások szervezésével, adományok gyűjtésével, szervezési munkákkal is.

 

 - Örömmel segítünk imaalkalmak, evangelizációs és missziós összejövetelek szervezésében, előadások, gyógyító összejövetelek és lelki napok szervezésében és lebonyolításában az egész országban.

 

- Az Alapítvány munkáját Törökbálint Római Katolikus Egyházközsége, valamint magánszemélyek anyagi támogatása tette lehetővé. Köszönettel tartozunk mindazoknak, akik munkánkat anyagiakkal, ötleteikkel, szervezői munkával, illetve imáikkal segítették. Nagy szükségünk van rájuk, imádkozunk értük és minden jótevőnkért!

 

 - Köszönjük az ebben az évben kapott 1%-os támogatást is, amelynek összege 482.082 Ft volt. Ezt az összeget az ingyenes kiadványaink nyomda- és postaköltségére fordítottuk.

 

Bízunk segítségetekben és közreműködésetekben. Kérjük, ha teheted, az adó 1% felajánlásával segítsd munkánkat: Szeretet Földje Közhasznú Alapítvány, adószám: 18684319-1-13.

 

Munkánkat támogatni lehet alapítványi számlaszámunkon keresztül is (10700268-04975106-51100005) vagy a postacímünkre (2045 Törökbálint, Templom u. 13.) feladott adománnyal.

 

Bővebb információ elérhetőségeinken: a 06-30/33-88-245-ös telefonszámon, az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. levélcímen, vagy a www.szeretetfoldje.hu honlapon.

 

Imával és szeretettel: Sipos Gyula

2023. december 28.

You have no rights to post comments