Hogyan élte túl? - Szeretet történet

Kategória: Szeretet történetek Megjelent: 2022. január 17. hétfő

Angel, zsidó, Németország leghíresebb pékségének tulajdonosa gyakran mondta: „Tudod, miért élek ma? Még csak tinédzser voltam, amikor Németországban a nácik könyörtelenül megölték a zsidókat. A nácik vonattal vittek minket Auschwitzba.

Halálos hideg volt a pincében tegnap este. Sok napig maradtunk a szekerekben étel nélkül, ágy nélkül, vagyis anélkül, hogy valahogy felmelegedhetnénk. Mindenhol hó esett. A hideg szél minden másodpercben megfagyasztotta az arcunkat. Több százan voltunk azokon a hideg, szörnyű éjszakákon. Se étel, se víz, se menedék. Meghűlt a vér az ereimben. Mellettem egy idős zsidó volt, akit nagyon szerettek a városomban. Remegett és szörnyen nézett ki. Átöleltem a karjaimmal, hogy felmelegítsem. Szorosan megöleltem, hogy egy kis melegséget adjon. Dörzsöld meg a kezét, lábát, arcát, nyakát. Könyörögtem neki, hogy maradjon életben. Rajta voltam. Így tartottam melegen ezt az embert egész éjjel. Én magam is fáradt voltam és fáztam. Szorítok, de folyamatosan masszíroztam ennek az embernek a testét, hogy melegen tartsa.
Annyi óra telt el. Végre eljött a reggel, elkezdett sütni a nap. Körülnéztem magam körül, hogy lássak más embereket. Iszonyatomra csak fagyott hullákat láttam. Csak a halál csendjét hallottam. A fagyos éjszaka mindenkit megölt. Meghaltak a hidegtől. Csak két ember élte túl: az öreg és én. Az öreg túlélte, mert nem hagytam megfagyni, én meg túléltem, mert melegen tartottam.
Hadd mondjam el neked, mi a túlélés titka ebben a világban? Amikor mások szívét melengeted, akkor téged is felmelegít. Amikor másokat támogatsz, erősítesz és bátorítasz, akkor te is támogatást, felhatalmazást és bátorítást kapsz az életedben."
(facebook)

You have no rights to post comments