Egy lelkész szeretet-próbája

Kategória: Szeretet történetek Megjelent: 2023. november 24. péntek

Jeremiah Stepek amerikai lelkész, mocskos csavargónak álcázta magát, és elment egy tízezer főt számláló keresztény gyülekezetbe, abba a templomba, ahol új lelkészeként kellett majd dolgoznia.

Elment a templomba és 30 perccel azelőtt, hogy a szertartás elkezdődött volna elkezdett alamizsnát kérni. A templomba belépő hívek elégedetlenkedtek a koldussal szemben, aki a templom előtt állt. Csak néhány dollárt kért a bejövő keresztényekről, de nem adtak neki.
Ezután bement a templomba és megpróbált elöl ülni, de a vezetők megkérték, hogy üljön hátra. Hátrament és leült a templom hátsó sorába.
Az istentisztelet elkezdődött, az egyik felelős ember odament a szószékhez, és azt mondta, fontos bejelentés szeretne tenni: szeretném bemutatni nektek Jeremiah Step lelkészt.
Az emberek elkezdtek tapsolni, és kíváncsian nézték, ki lehet az új lelkész.
Amikor a hátul ülő koldus felállt, és elindult előre a szószék felé, a taps leállt és mindenki ámulva nézett rá.
Miután ott állt előttük, egy pillanatnyi csend támadt.
Ekkor Jeremiah fogott egy mikrofont és idézett az evangéliumból: Akkor Jézus ezt mondta nekik: éhes voltam nem adtatok enni, szomjas voltam nem adtatok inni, idegen voltam, s nem fogadtatok be... amit a legkisebbek valamelyikével nem tettetek, velem nem tettétek...
Ránézésre az egyház tagjaira, és azt kérdezte: mi történt ma a szemetekkel?
Sok hívő sírt, mások meg szégyenkezve, lehajtották a fejüket.
Ekkor a lelkész ezt mondta: ma embereket látok a templomban, de Krisztus templomát nem látom. A világ tele van hívőkkel, de Jézus követőkkel nem.
Aztán csak annyit mondott: Viszlát... majd jövő héten találkozunk.
Hívőnek lenni sokkal többről szól, mint keresztet viselni a nyakban, vagy az egyház tagjának lenni. Hívőnek lenni azt jelenti, hogy Krisztus követője, tanítványa vagy.

(facebook)

You have no rights to post comments