Beszámoló a 2015. évi Szeretet Földje Találkozóról

Kategória: Tanúságtételek, beszámolók Megjelent: 2015. szeptember 29. kedd

Az idei Szeretet Földje Találkozó szeptember 19-én került megrendezésre. A lelki nap a katolikus templomban volt, a téma a "21. század: Isten évszázada - Magyarország átvilágítása" volt. Reggel kilenckor a Te Deum zenekar vezette fel egyórás dicsőítéssel. Én kicsit késve értem oda a dicsőítésre, már eleve ünnepi hangulatban, amit a a közös ének és ima csak tovább fokozott.

Utána következett az idők jelei című előadás, amelyben Tobish Bori röviden összefoglalta, hogy hogyan történtek a múlt évszázadban bekövetkezett jelentős ébredések, valamint, hogy Isten milyen ígéreteket tett számunkra az elkövetkezendő évekre. Ezek a mondatok nagyon bíztatóak voltak, habár a mondandójába azt is belefőzte, hogy viharokról is szó van az ígéreteket tartalmazó próféciákban. Ezek az igék Regina Collinstól, Damian Stayne-től származtak, és más karizmatikus vezetőktől. Ezekben határozottan megjelent Magyarország szerepe is. Jézus kenyérré akarja tenni Magyarországot, hogy a környező országokból jöhessenek hozzánk más népek, és vehessenek ebből a kenyérből. Bori még arról is beszélt, hogy fontos, hogy felkészüljünk ezekre az időkre. (A próféciák Magyarországról: http://szeretetfoldje.hu/index.php/cikkek-irasok/7725-profeciak-magyarorszagrol )
Ezután Sipos Gyula beszélt - a Szeretet Földje Szolgálat vezetője - a helyes mentalitásról, amivel az elkövetkezendő dolgokat fogadnunk kell. Beszélt arról, hogy bár Isten nem fogja az emberek helyett megoldani a problémáikat, de az emberekkel együtt igen, és az emberiség és az emberi történelem az Ő kezében van, ezért a nehézségek ellenére bizakodással tekinthetünk a jövőre. A mi évszázadunk egyben Isten évszázada is, a kegyelem ideje, amely ránk fokozottan érvényes. (Az "Isten évszázada - Magyarország átvilágítása" című könyvről itt bővebben is lehet olvasni: http://szeretetfoldje.hu/index.php/konyveink/7683-21-szazad-isten-evszazada-magyarorszag-atvilagitasa )
Ezután ebédszünet volt, majd a gyógyító Szentmise következett. A mise után közösen imádkoztunk az Oltáriszentség előtt testi és lelki gyógyulásokért, utána pedig személyes imaszolgálatot lehetett kérni a szolgáló testvérektől.
Végül a Falumúzeumban megtekinthető volt a Szeretet Földje Alkotóközösség kiállítása, ahol igényes és jól sikerült munkákat állítottak ki vegyes témában. A kiállítás még a hónap folyamán megtekinthető.
Nagyon áldott, kegyelmi időt tölthettünk el, köszönet érte az előadóknak, a zenekarnak, az Alkotóközösség műveinek, és természetesen mindenkinek, aki eljött!
(S. Katalin)

 

You have no rights to post comments