Gyógyító alkalom Csatkán - gondnoki beszámoló

Kategória: Tanúságtételek, beszámolók Megjelent: 2016. június 13. hétfő

Surinás Ferenc vagyok, a Csatka-Szentkúti kegykápolna gondnoka, székesfehérvári lakos. Fehérváron már többször részt vettem gyógyító alkalmakon, ahol hallhattam Sipos Gyulát beszélni. Amikor a Csatkai Mária Kegyhelyért alapítvány elnöke, Tóth Zoltán jelezte, hogy jó lenne lelki napokat is szervezni ide, akkor álltam elő az ötlettel, hogy hívjuk meg a Szeretet Földje Szolgálatot és legyen itt egy gyógyító összejövetel. Ez meg is valósult június 4-én szombaton, Szűz Mária Szeplőtelen Szíve ünnepén.

Az alkalom dicsőítéssel kezdődött, a fehérvári Sáron Rózsája dicsőítő csoport adta a zenei szolgálatot. Ezután ismertettem a kegyhelyet, ami öt dolog miatt különleges. 1862 augusztus 22-én megjelent itt a Szűzanya és ő mutatta meg, hol épüljön kápolna a tiszteletére. Szűz Mária megjelenésétől kezdve számos csodás gyógyulás történt itt, ezek közül is elmondtam néhányat.

Sipos Gyula Isten gyógyító szeretetéről beszélt, majd érintve a nap aktualitását (Trianon) hazánkért is imádkoztunk.

A szentmisét Nagy Lénárd zirci ciszterci szerzetes atya mutatta be, akit a fehérváriak közül többen ismertek, hisz szerzetbe vonulása előtt kántor volt a Jézus Szíve templomban. Prédikációjában Szűz Mária példájáról beszélt, de szólt a közbenjáró imádságról is. Mise után szentségimádás volt a betegekért.

A kápolnai események után szabad téren agapéval zárult a nap, melyre én is készültem, palóclevessel és fánkkal.

Eddig 3-4 gyógyulásról érkezett visszajelzés. Többen mondták, hogy igen jól érezték magukat. Egy család érdeklődött, hogy jövőre is lesz-e ilyen rendezvény. A helyi plébános atyának is tetszett az alkalom, sajnálta, hogy a bérmálás miatt távol kellett lennie. Kérte, hogy őszre úgy szervezzük, hogy ő is ott tudjon lenni.

Köszönet minden résztvevőnek!

Surinás Ferenc

You have no rights to post comments