Mark Wahlberg arra biztatja sok millió követőjét az Instagramon, imádkozzanak rózsafüzért

Kategória: Cikkek, írások Megjelent: 2022. május 13. péntek

A népszerű színész kihasználta az Instagram közösségi oldal kínálta lehetőséget, és 18,6 millió követőjét a rózsafüzér imádkozására buzdította.

Wahlberg legújabb filmjét, a Father Stu című alkotást, mely egy valós történetet dolgoz fel, a nagyhéten mutatták be az Egyesült Államokban. A súlyos betegségben fiatalon elhunyt Stuart Long a filmbeli egykori bokszoló, akiből katolikus pap lett, és tömegek jártak hozzá lelkivezetésre; a rehabilitációs központ előtt várták, ahol élt, hogy kiguruljon kerekesszékével, és találkozhassanak vele.

Mark Wahlberg, aki sokszor megvallotta már hitét a nyilvánosság előtt, a katolikus Hallow alkalmazásnak kölcsönözte a hangját. A Hallow az egyik legnépszerűbb vallásos app az Egyesült Államokban; Mark Wahlberg imádkozza a rózsafüzér titkait, valamint a középkori eredetű, Loyolai Szent Ignác által is kedvelt Anima Christi imát („Krisztus lelke, szentelj meg engem...”) és a Szentlélek-hívó fohászt. Az alkalmazásban a Father Stu filmbeli audiofájlokat is meg lehet hallgatni. A Hallow egyes szolgáltatásai, köztük a rózsafüzér ingyenesen hozzáférhető, a teljes kínálat azonban pénzdíjas.

Az Instagramon közzétett videójában Mark Wahlberg elmondja: „Rengeteg üzenetet kapok olyanoktól, akik mindennap imádkozzák a rózsafüzért, és békére lelnek általa; gyönyörű üzenetekben írják meg, hogy velem imádkozták a rózsafüzért a Hallow appban…” A színész megragadja a kínálkozó lehetőséget, hogy sokmilliós követőtáborát kitartó imára biztassa, és hogy imádkozzanak vele az applikáción keresztül.

Rózsafüzéres posztja alatt sokan megköszönik tanúságtételét, illetve sokan megosztják, hogy a Hallow applikációval közös kezdeményezése miatt fontosabb szerepet tölt be az életükben az ima, mint korábban.

Forrás: Aleteia.org

Magyar Kurír
(vn)

You have no rights to post comments