Háború, a pusztító utálatosság - hírek + ima

Kategória: Cikkek, írások Megjelent: 2022. július 10. vasárnap

A háború az emberi természet legsötétebb oldalát hozza felszínre és terjeszti, hogy pestisként fertőzzön és rákként ölje az élőt. Nézzünk szembe a tényekkel és imádkozzunk a békéért:

- Kazettás bombákkal támadtak az oroszok egy ukrán várost: Szombaton kazettás bombák csapódtak be egy lakónegyedbe az ország keleti részén fekvő Donyecki terület egyik városában, Konsztantyinovkában, írja az Independent.

- Az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága szerint több mint hatmillió belső menekült van Ukrajnában, mintegy 5,5 millió ukránt menekültként tartanak számon európai országokban az invázió februári kezdete óta – írja az MTI.

- Az orosz erők célzottan pusztítják a termést a herszoni régióban. Az állandó ágyúzás miatt rendkívül nehéz az ilyen tüzeket eloltani a megszállás alól kivont területeken, a megszállt területeken pedig az oroszok szándékosan nem engedik az oltást, a bevándorlók gabonaraktárakat, mezőgazdasági gépeket és naperőműveket semmisítenek meg.

- Az orosz erőknek sikerül „igazi poklot teremteniük” Ukrajna keleti ipari szívében, annak ellenére, hogy a jelentések szerint hadműveleti szünetet tartanak – mondta Szerhij Hajdaj, Luhanszk kormányzója az Al Jazeera híradása szerint.

Drága Istenünk! Add, hogy az emberek szeme felnyíljon a háború szörnyűségeire és szívük megrendüljön a pusztítás láttán! Tedd hiábavalóvá a gonoszok igyekezetét, kimagyarázását és önigazolását! Kérünk, hogy állítsd le a háborús poklot és hozd el az áldott békét és megújulást Ukrajnának és az egész világnak! Ámen. Miatyánk... Üdvözlégy... Dicsőség...

You have no rights to post comments