Országgyilkolás - cikkek + ima

Kategória: Cikkek, írások Megjelent: 2022. szeptember 08. csütörtök

Erőszakkal deportált milliók, újra lövik az atomerőművet, halálra kínzott szociális munkás... hírek + ima:

- 2,5 millió embert deportáltak erőszakkal Oroszországba
Az ENSZ Biztonsági Tanácsának szeptember 7-i ülésén Ukrajna ENSZ-nagykövethelyettese azt mondta, hogy Ukrajnából 2,5 millió embert, köztük 38 ezer gyermeket deportáltak erőszakkal Oroszország távol-keleti régióiba – írja a CNN.

-  Újra lövik a zaporizzsjai atomerőművet, nő a nukleáris katasztrófa esélye Ukrajnában
Újraindult a lövöldözés a zaporizzsjai atomerőmű közelében, nem sokkal azután, hogy az ENSZ atomenergia-felügyeleti szerve biztonsági zóna létrehozását sürgette a létesítmény körül a nukleáris katasztrófa megelőzése érdekében.
Kijev szerint az orosz erők rakétákkal és nehéztüzérséggel lőtték Nikopol városát, amely a Dnyeper folyó túlsó partján fekszik, Európa legnagyobb atomerőművével szemben – közölte a Dnyipropetrovszki terület kormányzója, Valentyin Reznyicsenko.
Dmitro Orlov polgármester szerint Enerhodar városa nemrég másodszor is orosz támadás alá került, és áram nélkül maradt.

-  Az ukránok szerint halálra kínoztak az oroszok egy brit szociális munkást
Egy fogságban elhunyt brit férfi holttestét Oroszország visszaszolgáltatta, és Ukrajna szerint „kimondhatatlan kínzásra utaló jeleket” találtak rajta. A 45 éves Paul Urey a jelentések szerint júliusban halt meg fogságban, miután oroszbarát szeparatisták elfogták.
Az önhatalmúlag kikiáltott „Donyecki Népköztársaság” (DPR) szakadár ukrajnai régiójában tartották fogva.
Az Egyesült Királyság korábban szociális munkásként jellemezte az áldozatot, és közölte, hogy Oroszországnak vállalnia kell a felelősséget a haláláért.
Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter elmondta, hogy miután az oroszok visszaszolgáltatták a holttestét, „kimondhatatlan kínzások jeleit” fedezték fel rajta, de további részleteket a BBC szerint nem közölt.

Drága Istenünk, essen meg a szíved a nép mérhetetlen szenvedésén, az ország pusztulásán és állítsd le a háborút Ukrajnában és az egész világon! törd össze a gonoszok hatalmát és add meg bűnbánat és megújulás ajándékát és az áldott békét! Miatyánk... Üdvözlégy... Dicsőség...

You have no rights to post comments