Hogyan kezdődött a "40 nap az Életért"?

Kategória: Cikkek, írások Megjelent: 2022. november 05. szombat

A "40 nap az Életért"-hez csatlakozók abortuszklinikák és kórházak előtt imádkoznak az abortuszok megszűnéséért. 64 országban, több mint 1000 városban vannak jelen. Szolgálatuk nyomán Isten segítségével közel 22 000 élet megmenekült, 240 dolgozó hagyta ott az abortuszhoz kötődő munkáját, és több mint 100 abortuszklinika zárta be a kapuit örökre. Részlet a mozgalom alapítójával, Shawn Carney-vel készült interjúból:

Pontifex Sári: „Először is szeretnék visszamenni a kezdetekhez. Hogyan indult a 40 nap az életért? Ez 2004-ben történt, amikor egy asztal körül imádkoztatok a társaiddal azért, hogy hogyan tudnátok megszüntetni az abortuszt a környéketeken. Ekkor éreztél küldetést a szívedben arra, hogy legyen ez a 40 napos ima kezdeményezés abortusz klinikák előtt. Hogyan kezdődött a te szenvedélyes életpárti elköteleződésed? Hogy kezdtél el azon gondolkodni, hogy az abortusz megszüntetését helyi szinten kell kezdeni a közeletekben lévő abortuszklinikával Texasban?”

Shawn Carney: „Egy texasi egyetemi kisvárosban jártam egyetemre, ahol volt abortuszklinika. Sok abortusz végeztek és ott kezdtem el először békésen imádkozni egy abortuszklinika előtt az akkori barátnőm biztatására, aki ma már a feleségem. Ő is rendszeresen ott imádkozott, hiszen láttuk, hogy az abortuszok száma egyre emelkedik. Valójában a 40 Nap az Életért abból a frusztráltságból és elkeseredésből született, hogy miközben az abortuszok száma egyre nőtt, a mi önkénteseink száma megfogyatkozott. És ezért egy órán át imádkoztunk egy öreg fa asztal körül, és akkor elhatároztuk, hogy 40 nap megállás nélkül, éjjel-nappal fogunk imádkozni. Hiszen Urunk Jézus Krisztus is 40 napot használt. Szóval 40 napon át imádkoztunk, 40 napon át böjtöltünk és 40 napon át éjjel-nappal megállás nélkül békésen ott álltunk a helyi abortuszklinika előtt és ez 28%-kal levitte a helyi abortuszok számát. Ez volt az első 40 Nap az Életért kampány. Ez 2004-ben történt – aztán 2007-ben országszerte és nemzetközileg is elindítottuk a mozgalmat.”

Pontifex Sári: „Azt gondolom, hogy komoly bizonyíték van arra, hogy valós szellemi harc folyik az abortusz kérdésében. Tapasztaltál valamit ezzel kapcsolatban? Ez volt az egyik fő ok, amiért az imát választottad eszközként az abortusz megszüntetésére?”

Shawn Carney: „Abszolút! Az abortusz több mint pusztán politikai kérdés. Nem olyan, mint új utakat építeni vagy hidakat, vagy megváltoztatni az egészségügyi ellátást, vagy egy bevándorlási politikát. Itt alapvető emberi jogokról van szó. Világunk az emberiség egy egész szegmensét megfosztotta emberi mivoltától pusztán mérete és lokalizációja miatt, és ők nem tudják megvédeni magukat. Gyengék, és fogalmuk sincs róla, hogy mi történik velük, amikor megölik őket. Nem tudják, hogy miért ölik meg őket. Odáig jutottunk, hogy csak úgy megszabadulhatunk tőlük, kiselejtezzük őket bármilyen okra hivatkozva. Azért, mert valamilyen fogyatékosságuk van, anyagi okokból, vagy – mint Amerikában – mert csak így tartja kedvünk. Szóval ez egy globális méretű dehumanizálás, amekkorát a történelem során még soha nem láttunk. Minden népirtás, minden holokauszt óriási igazságtalanság, de semmi nem hasonlítható az abortuszhoz, már csak a statisztikai adatok alapján sem. Persze mindig vannak okok, és eredetileg mindig a pogányság vagy az áll mögötte, hogy elfordulunk Istentől. Mindig van oka, amiért egy embercsoportot lemészárolunk vagy nem tekintjük embereknek őket, és nem tartjuk őket méltónak arra, hogy köztünk éljenek. Ezért beszélhetünk spirituális küzdelemről. Úgy gondolom, hogy az ördög világszerte az elbátortalanítást használja eszközként az abortusz kapcsán, (...) hogy higgyük azt, hogy az abortusz mindig itt lesz velünk, és hogy semmit sem tehetünk ellene. Mi a 40 Nap az Életért által közvetlenül megtapasztaltuk, hogy ennek az ellenkezője igaz: sok kicsi sokra megy az életvédő mozgalomban.”
(CitizenGo)

You have no rights to post comments