Elrabolt gyerekek, újabb menekülthullám - cikkek + ima

Kategória: Cikkek, írások Megjelent: 2022. november 10. csütörtök

Folytatódik a gyermekek elhurcolása Ukrajnában, közben Kelet-Európába újabb menekülthullám várható... cikkek + ima:

- Folytatódik a gyermekek elhurcolása Ukrajnában
Kijev szerint több ezer ukrajnai gyermeket vitték illegálisan Oroszországba, és a deportálásokat háborús bűncselekményként kellene kivizsgálni. Ukrajna azt szeretné, ha a G20-ak e havi csúcstalálkozója foglalkozna az Oroszországba deportált több ezer gyermek helyzetével – közölte Volodimir Zelenszkij elnök kabinetfőnöke.
Az Orosz Föderáció továbbra is folytatja az ukrán gyerekekkel kapcsolatos bűncselekményeit. A gyermekek elhurcolása folytatódik – idézte Zelenszkij hivatala Andrij Jermakot, aki kedden a gyermekvédelemért felelős tisztviselők egy csoportjának általa vezetett ülésén nyilatkozott.
Az Egyesült Államok ENSZ-nagykövete szeptember elején azt mondta, hogy csak júliusban több mint 1800 gyermeket szállítottak át Oroszországba Ukrajna Moszkva által ellenőrzött területeiről. Ukrajna azt akarja, hogy az ilyen deportálásokat háborús bűncselekményként vizsgálják ki – írja az Al Jazeera.
Zelenszkij irodájának közleménye szerint az ukrán Nemzeti Információs Iroda szerint 10 500 gyermeket deportáltak vagy telepítettek ki erőszakkal. Az oroszok által megszállt területek reintegrációjáért felelős ukrán miniszter a találkozón megjegyezte, hogy mindössze 96 gyermeket küldtek vissza.
A múlt hónapban Kijev közölte, hogy 32 olyan gyermek hazahozatalán dolgozik, akiket szüleiktől erőszakkal elvettek, és Oroszországban illegálisan örökbe fogadtak. Jermakot idézték, aki szerint Ukrajna számíthat az ENSZ segítségére, de újfent kijelentette, hogy Ukrajna nem bízik a Vöröskereszt Nemzetközi Bizottságának (ICRC) segítségében.

- Újabb menekülthullámra készül Kelet-Európa
A befogadóállomások újranyitására készülnek, élelmiszereket gyűjtenek a kelet-európai országok, mivel a tél közeledtével újabb menekülthullámra számítanak Ukrajnából – írja a Reuters.
A háború február 24-i kezdete óta késő tavasszal csökkent le az Ukrajnából érkező menekültek száma. Idén ősszel még nem volt számottevő emelkedés, de a jótékonysági szervezetek szerint egyre nagyobb a mozgolódás a határokon, ezért időszerűnek látják megkezdeni a készülődést.
A lapnak nyilatkozó kassai koordinátor szerint a legtöbbször olyanok keresik fel őket, akik már a városban élnek, és a még Ukrajnában tartózkodó rokonaiknak, ismerőseiknek keresnek szállást. Dobis-Lucski Zsófia, a Magyar Református Szeretetszolgálat szóvivője szerint az orosz bombázások felerősödése óta már 300-500 ember érkezik naponta a záhonyi vasútállomásra Ukrajnából.

Drága Istenünk! Kérünk, ments meg az embereket családjaik széthullásától, otthonuk elhagyására kényszerítésről, hazájuk szétrombolásától, szeretteik elvesztésétől! Kérünk, vess véget a borzalmaknak és állítsd le a háborút hatalmas erőddel! Kérünk, hozd el a békét a világnak! Ámen. Miatyánk... Üdvözlégy... Dicsőség...

You have no rights to post comments