Egy misszió kezdete...

Kategória: Cikkek, írások Megjelent: 2022. november 10. csütörtök

...ahogy Basil Ekwunife atya emlékezik rá: Dr. András Csókay 2017. január 5-én érkezett az én érsekségembe. Másnap találkoztunk. Teljesen fáradt volt. Egyszerűen ki kellett szednem őt az autójából, és átcipelnem a sajátomba.

„Atya! – mondta – én haza akarok menni. Már csak egy tiszta ruhám van, az is rajtam, és fogkefém sincs…" Azt mondtam neki: ne aggódj! mindent elrendezünk neked!  Ez volt a csoda kezdete. Eljött Onitshába, és találkozott az én érsekemmel. És Dr. András elkezdett dolgozni a St. Charles Borromeo Kórházban. Egy ismerősömnek Európában nem sikerült megműttetni magát, nem volt elég pénze, ezért visszajött meghalni. Dr. András ingyen megoperálta.

Ő volt az első gyógyult ebben a csodálatos történetben. Azóta rengeteg műtét volt!  Aztán a szikrából tűz lett, és az elhívásból ragyogás. Létre jött egy misszió. Megérkezett Dr. Réka Fodor. Pénzt hozott és gyógyszereket. És elment a legkisebb falvakba is, hogy gyógyítsa a szegényeket. Dr. Réka olyan helyekre ment, ahová a feketék se szívesen járnak. Százak és ezrek várták. Emlékszem, amikor az egyik helyszínen késő estig sem sikerült befejezni a munkát. Mondtam neki: gyere, Dr. Réka, menjünk haza! Erre ő: Nem! Csak ha holnap reggel visszajövünk! És másnap visszament és minden beteget ellátott. Most már megint rengetegen várnak rá, hogy ellátogasson az ő falujukba. Nigériai püspökök kérlelik, hogy menjen el az ő püspökségeikbe is.

Nagyon hálásak vagyunk nektek, magyaroknak. Ez a két csodálatos ember nélkületek nem tudna hozzánk eljönni. Köszönjük Isten nevében.

(facebook)

You have no rights to post comments