Nem süllyedt volna el Noé bárkája

Kategória: Cikkek, írások Megjelent: 2014. április 05. szombat

Az angliai University of Leicester kutatói azt állítják, hogy Noé bárkája valóban nem süllyedt volna el 70 ezer állattól, ha a Bibliában megadottak szerint építik meg. Abban viszont nem biztosak, hogy az összes teremtmény sérülés nélkül bele lehetett volna préselni.

A mesterhallgatókból álló kutatócsoport a Teremtés könyve 6:13-22 alapján számolták a bárka pontos méreteit. A Biblia szerint isten arra utasította Noét, hogy építsen (bibliai mértékegységek alapján) 300 könyök hosszú, 50 könyök széles és 30 könyök magas bárkát. Építőanyagnak héberül ???-t javasol, ami angolul gopher fa. Hogy ez mi, azt igazából senki sem tudja, a legtöbben meg sem próbálják lefordítani. Egyesek szerint egyszerűen deszkát jelent.

A hallgatók átlagolták az egyiptomi és a héber könyök (cubit) mértékegységeket, ezzel 48,2 centimétert kaptak. A bárka így 144 méter hosszú lehetett. Ezután vették az állatok átlagos súlyát, összevetették Arkhimédész vízkiszorítási törvényével, és arra jutottak, hogy a bárka nem süllyedne el.

Korábbi kutatások alapján 35 ezer fajt kellett Noénak magával vinnie, ezzel számoltak a kutatók. Mindenből kettőt, így jön ki a hetvenezres szám, és az ebből kiszámolt megközelítőleges össztömeg. A tanulmány megjelent a referált Journal of Physics Special Topics című lapban, amit az egyetem ad ki.
(index)

Hozzászólások   

#1 Anonymus 2014-04-05 12:22
Ha az Igazságot kutatnák és nem a maguk képleteire keresnének visszaigazolást Isten műveiben, akkor meg is találnák. Ehhez azonban alázat és állhatatosság kell, sőt, az Igazságért mindent feláldozni kész Szeretet.

You have no rights to post comments