Fiát kellett volna feláldoznia a focistának

Kategória: Cikkek, írások Megjelent: 2014. november 20. csütörtök

Labdarúgás, szexuális függőség, okkultizmus, emberáldozat, öngyilkossági kísérlet, isteni megváltás – ez nem egy hollywoodi film tartalma, hanem az elefántcsontparti válogatott játékos, Gilles Yapi-Yapo hihetetlen vallomása.

„A tudatosság új kapukat nyit meg, de közel sem biztos, hogy jó dolgokkal találkozik az ember. Bűnök, perverzió, paráznaság, pornográfia, maszturbáció. Egy ponton a rabszolgája voltam mindezen dolgoknak" – vallott őszintén múltjáró a nemrég horrorbalesetet szenvedő FC Zürich-játékos a Bild német újság hivatalos honlapján. 
„Lassan aztán az egyik ismerősöm bevezetett az okkultizmus világába. Akkoriban egyre nehezebb helyzetekbe kerültem. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy anyagi gondjaim voltak, egyszerűen kicsúszott a föld a talpam alól, és depressziós lettem. Már az öngyilkosságon gondolkodtam."
Gilles Yapi-Yapo összesen 250 ezer svájci frankkal (mintegy 62 millió forinttaI) járult hozzá a szektához, és csak akkor eszmélt rá, hogy rossz társaságba keveredett, amikor arra kérték, hogy áldozza fel a fiát.
„Habár akkoriban nem voltam tudatában tetteimnek, szerencsére eluralkodott rajtam egy erő, amely azt mondta, állj, ez már túl messzire megy!"
A 32 éves középpályás egyik barátja tanácsára Istenhez fordult, ami elmondása szerint megváltoztatta az életét.
„Isten az én elnököm, Krisztus az én sportigazgatóm, és a Szentlélek az edzőm. Nagyon örülök, hogy Isten házának egyik befogadottja lehetek."
(nemzetisport.hu)

You have no rights to post comments