Megdöbbentő leleplező felvétel a magzati szervkereskedelemről

Kategória: Cikkek, írások Megjelent: 2015. július 23. csütörtök

Gyakorlatilag a teljes magyar mainstream média (a vs.hu és az atv.hu kivételével) elhallgatta a hó­nap amerikai vezető sztoriját, annak ellenére, hogy a hírről – némi kezdeti tétovázás után – az idehaza mérvadónak tekintett összes angol nyelvű világlap beszámolt. Ez a hallgatás csak aláhúzza: olyan súlyú ügyről van szó, amely nyomán – ha őszintén végiggondolja valaki a következményeket – többé nem lehet konzervatív mániának beállítani az abor­tusszal kapcsolatos kritikákat. Miről is van szó? Két nap alatt kétmillióan látták a YouTube-on ezt a megdöbbentő rejtett kamerás videót, amin a Planned Parenthood abortuszvédő szervezet igazgatója magzatok testrészeit árulja vacsora közben egy elegáns étteremben.

 

Illegális szervkereskedelem és gyilkosság vádjával néz szembe Amerika legnagyobb, legismertebb és legnagyobb hatású abortuszhálózata, a Planned Parenthood (PP). A klinikáin éves szinten 300 ezer abortuszt végrehajtó szervezet vezető tisztségviselőjét egy életpárti aktivisták által létrehozott szervezet munkatársai keresték fel, akik magukat vásárlóknak állítva azt mondták, hogy tudományos kutatásaikhoz nagy tételben magzatok szerveire van szükségük, és erre árajánlatot is kértek.

A PP orvosi kutatásokért felelős igazgatója, Dr. Deborah Nucatola egy elegáns Los Angeles-i étteremben vörösbort kortyolgatva, és fitnesz­­salátát majszolva ismertette a lehetőségeket: bemutatta a rendelkezésre álló készleteket, a „testdarabok épségét” garantáló eljárást és végül egy árlistát is. Minderről rejtett kamerás felvétel készült, amelyről a Planned Parenthood is kénytelen volt elismerni, hogy valódi, bár a nyilvánosságra hozott 5 és fél perces anyag szerintük tudatosan szerkesztett. Válaszul a videó készítői nyilvánosságra hozták a teljes, közel háromórás felvételt is.

A videó készítői azt állítják, hogy nem egyedi esetről van szó, hanem egész szervezet épült az üzletszerű szervtermelésre, és ennek során nemcsak a magzatokat ölték meg, hanem a barbár módszerekkel a terhes nők életét is veszélyeztették. Az amerikai képviselőház azonnali meghallgatást kezdeményezett az ügyben. Ha a vádak igazak, az akár a nagynevű „abortuszgyár” bukását is jelentheti – legalábbis elvben, mert például a Fehér Ház szóvivője, Josh Earnest egyetlen szót reagált az egész ügyre. „Nem” – ennyit válaszolt az újságírói kérdésre, hogy a botrány nyomán tervezik-e felülvizsgálni a Planned Parenthood szövetségi anyagi támogatását. (Korábban a szervezet közgyűlésén felszólalt Barack Obama is. Az elnök kijelentette: „A Planned Parenthood meg­bízható barát a nők számára, Isten áldja a munkájukat”. Szintén a szervezet támogatója a 2016-os elnökválasztás esélyese, Hillary Clinton is, aki twitterüzenetben azt írta támogatóinak: „Szeretem a Planned Parenthoodot, remélem, ti is …”

Szív, tüdő, izmok: beárazva

A rejtett kamerás videó magyar feliratos változatát a Vigyázó! blog publikálta. Ebből néhány idézet képek nélkül is jól érzékelteti, milyen szenvtelen közönnyel beszélt a PP igazgatója arról, hogyan kereskednek az abortált magzatok testrészeivel. Elmondása alapján egyértelmű, hogy nem egyedi esetről, valamely orvos vagy klinika szélsőséges gyakorlatáról van szó, hanem szervezett és jövedelmező iparág alakult ki, ahol minden igényt beáraznak és igyekeznek kielégíteni.

„Mostanában sokan akarnak sértetlen szívet azért, hogy a színuszcsomót kivegyék. Meg is lepődtem, mert nem tudtam, hogy ezek erre is alkalmasak. Szintén tegnap mondták először, hogy tüdőt rendelnének tőlünk (…), ahány ép májunk csak van, azt mind elviszik. Nagyon nagy rá a kereslet. De vannak, akiknek a végtagok kellenek, ami egyszerű eljárás, mert könnyű kivenni, bár fogalmam sincs mire kellenek nekik, talán izomhoz akarnak jutni belőle.”

Az anya egy abortuszklinikáról nyilván nem viszi magával a megölt magzatot, így az a klinika birtokába kerül, akik „hasznosíthatják” tudományos, vagy orvosi célra. A Planned Parenthood azonban nem adományozza a szerveket, hanem pénzt kér értük: „Tudja, sok számot mondhatnék, de az árlista nagyjából 30 és 100 dollár között van, az intézettől és a szervtől függően” – mondja Dr. Nucatola...

(hetek.hu)

You have no rights to post comments